понеділок, 07 липня 2008 15:02

Суглоби лікують настоянкою з соняшника

Суглоби лікують настоянкою з соняшника

Пенсіонерка 76-річна Олександра Стець із села Панчево Новомиргородського району Кіровоградської області вилікувала суглоби рук і ніг. Чотири роки тому донька привезла їй настоянку з соняшника для розтирання та пиття.

— Останні п"ятнадцять років боліли і крутили руки, коліна, — згадує Олександра Стець. — Уночі не могла спати, чим тільки не лічили. Донька Таня прочитала в журналі про здоров"я, що рецепт приснився в 1994 році Володимиру Самбуленку із Сумської області. Таня зробила настій і привезла мені. Вся родина і знайомі ним користуються. Такий засіб в аптеках не знайдеш. Він швидко ліче, знімає біль повністю.

Каже, пити настоянку, робити примочки й розтирання можна після трьох місяців настоювання.

— Роблю її, коли починає цвісти соняшник, коли зернята ввійдуть у воскову спілість, щоб на насінні були жовті пелюстки, — пояснює жінка. — Усю шляпу із насінням ріжу на мілкі частини. Набиваю повну банку і заливаю доверху чистим спиртом.

Соняшникові пелюстки можна залити сумішшю спирту й горілки із розрахунку один до одного. Горілка мусить бути не нижча 50°. Банку накривають капроновою кришкою, для герметичності зав"язують целофаном. На строк від трьох до дванадцяти місяців її ставлять у темне місце.

Одну столову ложку настоянки з соняшника додають у чай або воду.

Олександра Стець пила настоянку натщесерце з чаєм о 4.00. Каже, її треба вживати  40–45 днів поспіль, без перерви. Полегшення відчула за три дні.

Зараз ви читаєте новину «Суглоби лікують настоянкою з соняшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі