вівторок, 31 жовтня 2017 05:10

Сауна шкодить чоловікам

Автор: www.sonmir.ru
  Простатит може виникнути після сидіння на сирій землі. Лікують антибіотиками  та свіч­ками
Простатит може виникнути після сидіння на сирій землі. Лікують антибіотиками та свіч­ками

— Найчастіше приходять до мене ті, що часто їздять мотоциклом. Так перетискають судини й рідко одягають спеціальний одяг, щоб було тепло, — каже столичний уролог-сексолог Олександр Жаронін, 55 років.

— Також під прицілом ті, хто з теплого приміщенні вибігає на холод. Від різкого перепаду температури запалення статевих органів починається швидше, ніж від тривалого перебування на холоді.

Простатит є найпоширенішою урологічною хворобою чоловіків. Це — запалення передміхурової залози через інфекцію. Мікроби потрапляють у передміхурову залозу, погіршують кровопостачання органів малого таза. Виникають застійні явища, що спричиняють запалення.

— Восени виною простатиту є не лише холод, а й слабкий імунітет. Хвороба розвивається, коли в організмі сприятливі умови для інфекції: кишкової палички чи стафілокока. Може передаватися під час статевого акту. Тому треба бути впевненим у партнерці, щоб потім місяцями не лікуватися.

Гострий простатит починається різко й болісно. Підвищується температура і стає боляче мочитися.

— Хронічну форму називають найнебезпечнішою. Бо "прокидається" час від часу. А хворі переважно не поспішають лікуватися. Через таке затягування простатит приживається в організмі й від нього важче позбутися.

Хронічний простатит проявляється частими позивами в туалет, болем у промежині та перебоями в сексі.

— Здається, все як завжди, але чоловіки не можуть настроїтися на процес. Знижується сексуальний потяг. Крім цього, сім'явиверження болісне. Але тут є друга біда — чоловіки соромляться йти до лікаря з такою проблемою. Їм легше перенести загострення простатиту, ніж розповісти про це. Після кількох загострень хвороба вкорінюється. І навіть при комплексному лікуванні її важко позбутися.

Чоловікам шкодить сауна. Висока температура порушує вироблення сперматозоїдів. Вони витримують не більш як 22 градуси тепла. Інакше стають млявими. Бо простата не може виробляти якісний секрет для забезпечення рухливості сперматозоїдів.

Хворого має оглянути уролог і зробити пальцеве ректальне дослідження простати, щоб узяти секрет залози на аналіз. У лабораторії встановлюють: це інфекційний простатит або бактеріальний.

— Для точнішої картини направляю пацієнтів на ультразвукове обстеження передміхурової залози. Його можна зробити через передню черевну стінку чи пряму кишку.

Після визначення збудника лікар призначає антибіотики. Без них запалення не вилікувати. Для підсилення дії ставлять свічки, що містять антибактеріальні та протизапальні речовини. Для швидшого одужання потрібно багато ходити пішки й не мати стресів.

— Людям важко призвичаїтися до того, що тепла вже не буде. Краще уникати пікніків або підстилати щось під сідниці. Після посиденьок на сирій землі запалення гарантоване.

2 рази на тиждень в середньому має бути секс. Регулярне статеве життя — основа чоловічого здоров'я, інакше збивається ритм роботи статевих органів і вироблення сперми.

Зараз ви читаєте новину «Сауна шкодить чоловікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі