пʼятниця, 06 січня 2012 00:45

Санаторій "Полтава-Крим": цілющі грязі для тіла та душі

На Кримський півострів давно приїздять сотні тисяч туристів як з України, так і з інших держав. Чорне море, унікальні природно-кліматичні умови, неповторні краєвиди заслужено зробили Крим найкращим місцем для відпочинку та оздоровлення. Цьому сприяє і розвинена санаторно-курортна мережа. Аби підтримати здоров'я, необов'язково чекати літа: на півострові діють унікальні здравниці.

Однією з таких є клінічний санаторій "Полтава-Крим". Він розташований у місті Саки на північно-західному узбережжі. Саки здавна славляться своїми лікувальними грязями з місцевого озера. Заснований 1974 року санаторій має надпотужну медичну базу і надає послуги з лікування таких поширених хвороб, як безпліддя, імпотенція, простатит, псоріаз, нейродерміт, артрит, подагра тощо. За 15 років тут відкрили заклад із лікування грязями, і за понад два десятиліття він зажив слави найкращого в Україні та за її межами. Висококваліфікований персонал курорту використовує новітні методики оздоровлення та мінімум медикаментів. Найціннішими лікувальними факторами санаторію є дари природи: цілющі грязі, мінеральна вода та ропа Сакського озера.

У листопаді 2011 року курорт отримав спеціалізовану державну ліцензію, що дозволяє видобуток місцевих грязей для лікувальних потреб. Санаторій — єдиний серед рекреаційних закладів цього типу на території України, у якого є такий дозвіл. Це означає використання ефективних цілющих грязей безпосередньо з джерела, а не оброблених на заводі, як це практикують згідно з нормами в інших санаторіях такого типу. Тому пацієнти отримують натуральний продукт із максимальним вмістом корисних речовин і мікроелементів.

Лікувальний ефект грязей зумовлений їх безпосередньою дією та теплом. При контакті з тілом людини сприяють прискоренню кровообігу, розширенню пор, покращують живлення тканин. Хімічні та біологічні речовини потрапляють в організм і поліпшують імунітет, усувають запалення, покращують метаболізм, спричинюють біостимулюючий ефект.

Грязь густа, масляниста, має чорний колір і пахне сірководнем. Її наносять як на все тіло, так і місцево, у вигляді аплікацій (наприклад, на ясна, що стимулює їх відновлення). Проводять навіть електрогрязеві процедури. Дозування залежить від температури грязі, площі нанесення та тривалості. Як правило, сеанс забирає 15-20 хв. щодня або через день. Курс становить 10-12 процедур.

Якість грязей Сакського озера та професіоналізм персоналу відзначені численними міжнародними нагородами і підтверджені значною кількістю туристів з-за кордону: Канади, США, Ізраїлю, Німеччини тощо. Розрахований на 800 місць санаторій щороку приймає на оздоровлення майже дві тисячі пацієнтів.

Курорт "Полтава-Крим" — це 30 котеджів та чотири 4-поверхові корпуси. Комфорт і зручність — візитівка санаторію. У кожному номері воду подають з артезіанської свердловини, є кабельне телебачення, бездротовий інтернет, сауна і два басейни. В одному з них — гаряча термальна мінеральна вода, в другому — морська.

Аби люди не змокли під дощем чи снігом, поспішаючи на процедури, тут зроблені криті утеплені переходи між корпусами та водогрязелікарнею.

Подальше удосконалення й покращення умов перебування на курорті — у пріоритеті. Так, нещодавно стару простору їдальню замінили на сучасну шведську лінію. Тепер кожен може обирати страви до смаку та без обмеження. Але слід пам'ятати рекомендації дієтолога санаторію. Є бенкетна зала для вибагливих гостей.

Найкращий відпочинок — той, що з користю для душі та тіла. Приїздіть до санаторію "Полтава-Крим", і вам повернуть сили, здоров'я і дадуть заряд доброго настрою до наступної відпустки.

Клінічний санаторій "Полтава-Крим" розташований за адресою: Автономна Республіка Крим, м. Саки, вул. Морська, 8.

Телефони: +38(06563) 333 06 (07),

(067) 652 32 32, (095) 187 37 27.

Відвідайте також сайт санаторію:

www.poltava.net.ua

Зараз ви читаєте новину «Санаторій "Полтава-Крим": цілющі грязі для тіла та душі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі