пʼятниця, 03 грудня 2010 00:30

Простатит лікують комплексно

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, на хронічний простатит страждають до 70% чоловіків дітородного віку. Половина з них про це не здогадуються.

— Хвороба може довго не проявлятися, в цьому її підступність. А коли виникають сексуальні проблеми чи не здатність мати дітей, у чоловіка знаходять застарілий простатит, — пояснює директор Центру сімейної медицини Ярослав Мірошніков, 36 років.

Найчастіше ознаками простатиту є дискомфорт у промежині, яєчках, унизу живота, порушення сечовипускання. Однак схожі проблеми можуть настати й через хвороби прямої кишки, запори, пахову грижу і навіть цукровий діабет та депресію. А людину лікують від простатиту.

— Особливість нашого Центру в тому, що ми лікуємо людину комплексно. Наприклад, зі 100 чоловіків, які звернулися до нас із проханням вилікувати простатит, у 70 виявили ще й проктологічні проблеми. Лікування таких пацієнтів доводиться коригувати. У нашій клініці ставлять діагноз на консиліумі після ретельного обстеження. Крім уролога, людину може оглядати хірург чи невропатолог, — наголошує Ярослав Олегович.

У Центрі застосовують місцеве лікування простатиту. Завдяки електростимуляції з передміхурової залози виводять гнійні пробки, і больові відчуття зникають. Магнітно-лазерною терапією покращують місцевий імунітет. На теплотерапії прогрівають простату до 42°С, у такий спосіб покращуючи кровообіг. Ультразвуком пришвидшують потрапляння медикаментів до передміхурової залози. При лікуванні використовують і сакські грязі.

— Простатит неінфекційного походження антибіотиками не лікують. Тому без спеціальних аналізів пити їх пацієнтам не раджу. Якщо діагностика довела наявність інфекції, призначаємо антибактеріальні препарати. Іноді використовуємо ендолімфатичне введення. Тоді ліки одразу ж потрапляють у простату, не справляючи токсичного впливу на печінку.

Директор Центру застерігає: необхідно бути обережними з такою процедурою, як масаж простати. При аденомі або утворенні камінця в залозі він протипоказаний.

— Не слід вірити тим, хто обіцяє вилікувати простатит за один сеанс. Це здебільшого хронічне захворювання, яке слід переводити у стадію ремісії.

Інститут сімейної медицини розташований з адресою:

Київ, вул. Німанська, 6.

тел.: 0(44) 528 07 70.

www.family-health.com

Зараз ви читаєте новину «Простатит лікують комплексно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі