понеділок, 05 червня 2017 07:56

При ротавірусній інфекції плачуть без сліз

Автор: www.o-krohe.ru
  При ротавірусній інфекції температура підвищується до 39 градусів. Виникає блювота і пронос
При ротавірусній інфекції температура підвищується до 39 градусів. Виникає блювота і пронос

— Дворічна донька підхопила ротавірус. Температура підвищилася. Здавалося, що Каріна горіла. Рвала, був пронос, — розповідає 29-річна Олена Флек із Харкова. — Лікарі зі "швидкої" призначили розчин від зневоднення. Легше стало тільки на третій день.

— Ротавірусну інфекцію можна підхопити будь-де. Найвразливіші діти до 2 років, — каже столичний інфекціоніст Маргарита Крушель, 51 рік. — Недуга небезпечна тим, що пронос викликає зневоднення. Воно проявляється сухим язиком, плачем без сліз і відсутністю сечі. Тоді вводитимуть рідину внутрішньовенно.

Ротавіруси передаються від людини до людини через брудні руки. Інкубаційний період триває одну-дві доби. Тоді починається блювання, млявість, підвищення температур, втрата апетиту та пронос.

— Недугу заборонено лікувати антибіотиками. Вони на віруси не діють. Винятком є випадок, коли в калі присутня кров. Тоді призначають антибіотики від бактерій, які викликають запалення кишечника. Від батьків залежить чи одужає дитина вдома, чи ляже на кілька тижнів у лікарню. Її треба випоїти розчином для пероральної регідратації, тобто від зневоднення. Розвести порошок у воді. І постійно хоча б потрохи поїти. Заспокоїтися можна, коли дитина почне мочитися раз на 3—4 години. Це норма.

Порошок від ротавірусу заливають склянкою гарячої кип'яченої води. Охолоджують до кімнатної температури. Дітям 1—3 років дають по 50 мл на 1 кг маси тіла протягом перших 4 год. Потім по 10 мл на 1 кг маси тіла після кожного рідкого випорожнення. Після стабілізації стану, для нормалізації роботи кишечника призначають пробіотики — харчові добавки, що відновлюють мікробний баланс в організмі.

— При проносі в порожнині кишечника накопичуються нерозщеплені вуглеводи й затримується волога. Пробіотики підвищують активність ферментів, які розщеплюють вуглеводи. Вони, як губка, вбирають у себе віруси та виводять їх з організму.

Корисно пити солону мінеральну воду, відвари родзинок, шипшини, компот із сушеної чорниці. Вони скріплять і нормалізують роботу кишечника.

Зараз ви читаєте новину «При ротавірусній інфекції плачуть без сліз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі