пʼятниця, 25 березня 2016 05:30

Після лікування в "Лермонтовському" Андрій Лабодюк повернувся до гірськолижного спорту

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Лермонтовський”
  Хворим призначають фізичну терапію у воді. Це допомагає швидко позбутися болю
Хворим призначають фізичну терапію у воді. Це допомагає швидко позбутися болю

36-річний лижник Андрій ­Лабодюк із Миколаєва три роки тому зламав гомілку. Нога погано зрослася. Після реабілітаційного лікування в одеському санаторії "Лермонтовський" повернувся до спорту.

– 13 років займався гірськими лижами, аж поки не зламав гомілку. Нога опухла, товариші завезли в лікарню. Рентген показав, що лінія перелому схожа на спіраль — таке трап­ляється, коли травма виникає під час стрімкого руху. Наклали гіпс, але боліти не переставало. У знайомого мотоцикліста була така ж проблема. Казав, що все відновилося завдяки лікуванню в "Лермонтовському". Придбав путівку.

Санаторій розташований у парку в центрі Одеси, за 400 м від пляжів "Ланжерон" та "Отрада". Цей багатопрофільний реабілітаційний центр працює увесь рік. Заснований 1914 року провідними лікарями. Відтоді вважається однією з найкращих оздоровниць України з високою якістю лікування та діагностики. Має потужне бальнео-фізіотерапевтичне відділення, сучасні лабораторно-діагностичні центри й лікувальні кабінети. У санаторії триразове дієтичне харчування, яке входить у вартість путівки. Одночасно санаторій приймає 400 пацієнтів.

Андрія Лабодюка поклали до реабілітаційного відділення для пацієнтів після травм і з кіст­ково-м'язовими недугами. Сюди потрапляють більшість відпочивальників.

— Відновлювальне лікування хворих із переломами — актуальна проблема, — розповідає головний лікар санаторію "Лермонтовський" 35-річний Дмитро Антіпов. — Особливо небезпечно, коли пошкоджуються кістки гомілки. Ці пацієнти зай­мають третину місць у травматологічних стаціонарах. Як правило, після таких переломів виникають ускладнення в колінному і гомілковостопному суглобах, розлади в роботі стегна й гомілки. Люди втрачають працездатність. Інколи й рік не виходять на роботу.

У відділенні хворому проводять низку клінічних досліджень. Серед них електроміографія — діагностика електричної активності м'язів, реовазографія — перевірка циркуляції крові в руках і ногах, рентген. Лікарі оцінюють стан оперованої кінцівки. Після обстеження призначають лікувально-реабілітаційний комплекс.

— Якщо пацієнта турбує біль, набряк, у зоні перелому накладаємо гіпсову пов'язку. Вона дає дозоване навантаження на оперовану кінцівку. Пацієнт спирається на милиці або дві палиці. Практично всім хворим призначаємо фізичну терапію у воді — у басейні при 30–32 градусах, — говорить Дмитро Ігорович. — Ця процедура допомагає швидко позбавити пацієнта болю й набряку м'яких тканин. У воді підвищується сила й тонус м'язів, покращується мікроциркуляція в оперованій кінцівці. Хода відновлюється, стає ритмічною.

У санаторії використовують природні грязі Куяльницького лиману. Їх призначають у вигляді розвідних грязьових ванн. 14 років застосовують інфрапелотерапію — новий метод грязелікування. Пацієнтам прописують радонові, скипидарні, хвойні, шавлієві, киснево-радонові, скипидарно-радонові ванни.

— Багатьом призначаємо підводний душ-­масаж. ЛФК проводять із розвантаженням, строго індивідуально, — пояснює лікар. — Усі пацієнти отримують масаж м'язів стегна і гомілки. Він — щадний і безболісний над місцем пере­лому. Як правило, до кінця курсу лікування повністю зникає больовий синдром. Кінцівка рухається, як до травми.

— У санаторії познайомився з хлопцем, який упав з третього поверху. Отримав численні травми. Лікарі посилали оформлювати інвалідність. Коли повернувся з "Лермонтовського" — групи не дали. Він знайшов роботу, одружився. Чув, що було й так, коли людей на інвалідних візках привозили. Додому поверталися на своїх двох, — каже Андрій Лабодюк.

У "Лермонтовському" найнижчі ціни на лікувальні процедури в Україні. Медики санаторію розробили курс реабілітації та психотерапії для військовослужбовців і цивільних осіб, що постраждали в АТО.

Одеса, провулок Лермонтовський, 2. Тел.: 0(48) 722 63 41, 0(93) 326 52 77

sanlermontov.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Після лікування в "Лермонтовському" Андрій Лабодюк повернувся до гірськолижного спорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі