пʼятниця, 20 січня 2012 05:00

Підшкірний кліщ активізується у спеку

"Я вже стара, та сусіди заздрять моєму здоров'ю, бо по дому все пораю. А от недавно на лобі з'явилися сліди. Я не звернула уваги, змастила кремом. Але свербіти почало все обличчя і голова. Таке відчуття, що хтось повзає під шкірою. Я зрозуміла, що це демодекс — підшкірний кліщ. Може, ви щось порадите.

Із повагою, С. Моторська із Сумщини"

— Демодексом називають кліщ, який заводиться в сальних залозах обличчя, шиї, фолікулах волосистої частини голови. Він може проявитися у вигляді прищів, гнійників, — розповідає майстер цілющих трав Тетяна Радіонова. Через хворобу ніс збільшується і стає схожим на синьо-червону сливу. Відчуття лоскотання і повзання посилюються ввечері, коли кліщі зазвичай спаровуються.

— Спричинити недугу можуть гастрити, клімакс, порушення гормонального балансу. Пусковим моментом хвороби може стати косметика з біодобавками або лазня та засмага. Демодекс активізується за різких перепадів температури: холод, спека.

Захворювання легко передасться іншим членам родини. Не слід зволікати із лікуванням.

Тетяна Павлівна усуває демодекс народними методами. Розроблений нею комплекс не має побічних дій і допомагає без антибіотиків і гормонів. Складається зі збору цілющих трав і коріння, рідини для протирання і мазі. Збір для прийому всередину усуває запальні процеси в шлунково-кишковому тракті й не дає демодексу живлення. Протирання і мазь усувають демодекс зовнішньо. Комплексом із лікувальних трав від демодекса досягається хороший стійкий результат. Позитивна динаміка помітна вже на третій-четвертий день із початку лікування.

— Мої суміші з цілющих трав і коріння унікальні тим, що спочатку їх рецепти копітко збирала моя прабабуся. Потім їх передавали із покоління в покоління. Так вони дійшли до мене. Я чимало вдосконалюю рецепти, але одночасно намагаюся суворо дотримуватися досвіду сімейних медичних традицій, дбайливо зберігаючи спадщину свого роду, — каже травниця. — Мої дорогі, пам'ятайте, кожна людина носить лікаря в собі, потрібно тільки допомогти йому в роботі.

Радуйте себе і близьких. Щиро ваша Тетяна Радіонова.

Зараз ви читаєте новину «Підшкірний кліщ активізується у спеку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі