"Сьогодні в Україні, на жаль, здорових дітей практично немає. Численні обстеження у різних регіонах свідчать про істотні відхилення від норми. Подекуди стан пригнічення захисних функцій організму мають від 64 до 87 відсотків обстежених, — розповідає директор Інституту екології людини Михайло Курик, 70 років. — Для нормального розвитку дитини треба, щоб вона дихала нормальним повітрям, їла здорову їжу і пила чисту воду".
— Сьогодні у промислових центрах та містах ми дихаємо повітрям, "збагаченим" сполуками важких металів. У супермаркетах немає їжі, яка була б корисна дітям, усе модифіковане, навіть хліб. Вода з крана — це не питна вода. Більшість видів бутильованої також не підходить дітям. А отже, cтраждають органи, які містять багато води, — мозок і статеві. Плюс Чорнобиль нікуди не дiвся. У нинішніх ясельних дітей стан здоров"я часто гірший, ніж у 5–6-річних. Як таке може бути? А виявляється, це наслідок того, що батьки — теперішня молодь — мають проблеми зі здоров"ям і передають їх дітям, — продовжує Курик.
Єдиний вихід із ситуації — постійне очищення та реабілітація організму дитини. У цьому допоможуть пектинопрофілактика та вживання якісної питної води. Пектин — це унікальна речовина, природний очищувач внутрішнього середовища організму. Пектини містяться у всіх рослинах. Промислове значення для отримання цієї речовини мають яблука, цедра цитрусових або буряковий жом.
— Найголовнішою особливістю пектинiв є те, що вони, з одного боку, діють вибірково, вступаючи в контакт лише з токсинами. Але оминають речовини, які беруть участь у процесах життєдіяльності людини: сполуки заліза, кальцію, калію, тощо. З іншого боку, вони запобігають всмоктуванню не окремих, а всіх шкідливих для організму речовин: важких металів, пестицидів, радіонуклідів, — розповідає доцент Державної екологічної академiї Павло Демченко, 60 років.
Пектини містяться в багатьох рослинах, але для того, щоб в організм надійшла потрібна для щоденного очищення кількість пектину, необхідно щодня з"їдати багато кілограмів яблук, буряків, цитрусових, гарбузів тощо. Це важко здійснити. Тому дослiдники й розробили спеціальні пектинові препарати, що їх радять уживати як дієтичнi добавки до їжі.
— У пiгулках, вироблених фірмою "Сума технологій", міститься 60 відсотків пектину. Це найвищий показник його вмісту в таблетованій формі, що підтверджене відповідним сертифікатом. Основною сировиною для них став буряковий пектин. Він має втричі кращі комплексоутворювальні властивості, ніж яблучний. Крім того, українські вчені-харчовики розробили нову технологію отримання пектину. Сутність вітчизняного ноу-хау в тому, що пектин із бурякової сировини вдається "витягти" без застосування кислот, за допомогою спеціальним чином обробленої води, — зазначає Павло Демченко.
Кілька років тому в київському дитячому будинку "Малятко" науково-технічний центр "Віріа" та "Сума технологій" обстежили дітей на вміст в організмі гамма-випромінюючих радіонуклідів із застосуванням профілактичних пектиновітамінних таблеток. Результати були неймовірними! Після курсу лікування кількість радіонуклідів зменшилася на 40–50%.
Чи є протипоказання до застосування пектинів?
— Таких не виявлено. Тому на упаковках пектинових препаратів у графі "Протипоказання" лише два слова: особиста непереносимість. Хочу зазначити, що пектини рекомендовано до вживання вагітним. А це ознака найвищого ступеня безпечності.
Отримати консультацію стосовно пектинових препаратів можна у розробника: ТОВ "Сума технологій", м. Київ, вул. Саксаганського, 75 (для листування), тел. (044) 206 31 85, [email protected].
Придбати пектинові таблетки можна:
у Києві: мережа аптек "Біоаптека", тел. (044) 569 19 82;
у Львові: аптека Центру токсикології, тел. (0322) 40 55 23;
в Одесі: аптека пологового будинку N1, тел. (048) 738 68 64.
Коментарі