четвер, 27 березня 2008 17:33

Ольга Бесєдіна соком столітника підтримує зір

Автор: фото: Олександра СУБОТІНА
  Киянка Ольга Бесєдіна показує свої ліки — алое та півметровий золотий вус. Останнім жінка рятується від простуди
Киянка Ольга Бесєдіна показує свої ліки — алое та півметровий золотий вус. Останнім жінка рятується від простуди

Пенсіонерка з Києва 80-річна Ольга Бесєдіна лікується рослинами, які  висаджує на підвіконні та на дачі. З Ольгою Устинівною зустрічаємося в її столичній квартирі на Теремках. На кухні ростуть алое, агава, герань та золотий вус.

— Алое добре лікує очі. Рецепт я вичитала в газеті й перевірила на собі, — розповідає киянка. — Потрібно взяти листок трирічного алое, покласти його на тиждень у холодильник, потім вичавити сік — вийде десь чайна ложка. Її розвести такою ж кількістю кип"яченої води та квіткового меду. Цією сумішшю двічі на день закапувати очі.

Жінка дістає з холодильника пластмасовий флакончик, наполовину заповнений зеленою рідиною. Каже, ці ліки треба тримати в холоді.

— Зір у мене впав різко. 10 років перед тим я вдарилася головою, над лівим оком. Окуліст сказав, що вже нічого не вдієш — почалися незворотні процеси. Окуляри 4,5 плюси стали слабкі. А як почала капати, знову в них добре бачу. Вже й не хочу міняти на інші.

Від грипу жінка вирощує золотий вус.

— Сік із листочка я собі в ніс капаю, коли відчуваю, що простудилася. З колінець золотого вусу, їх треба дев"ять штук настояти на спирту, можна робити розтирку для суглобів. А для печінки два роки тому на дачі посіяла розторопшу, — каже Бесєдіна.

Додає, що рослина невибаглива, схожа на будяк — колюча. Цвіте майже все літо фіолетовим.

Для печінки на дачі посіяла розторопшу

— У вересні я зібрала зернята, — Ольга Устимівна показує судочок із насінням, що нагадує почищене соняшникове. — Частину змолола на кавомолці та їла по чайній ложечці щодня. Тримати його можна три роки, а потім треба садити нову рослину.

На дачі жінка збирає звіробій, м"яту, ромашку та материнку. З них взимку робить чай.

— Шкода, що люди виривають із корінням лікарські трави. Їх же ніяка хімія не замінить.

22 роки тому, після операції через фіброміому, пенсіонерка захворіла на енурез — нетримання сечі.

— Мені вирізали пухлину завбільшки як плід на 17-му тижні вагітності, — згадує Бесєдіна. — Доки вона росла, тисла на сечовий міхур. Він почав працювати неправильно.

Ольгу Устинівну поставили на облік з діагнозом енурез. Каже, пропила всі можливі таблетки, але ефекту не було. Сечовий випорожнювався самовільно.

— Мусила користуватися прокладками. Вже й змирилася з цим. А торік до нас знайома з Одеси приїздила і порадила пити капсули — "чойси". Вона такі п"є для нормальної роботи судин.

"Чойси" — це різновид біологічно активних добавок на основі трав та пророщених зерен: вівса, кукурудзи, пшениці. Пенсіонерка пропила два курси, хоче пройти ще два.

— Перші 30 днів — це очищення організму. А потім — лікування хвороб, які маєте. Я півтора місяця пила комплекс із трьох препаратів від енурезу — по таблетці вранці та увечері до їди.

Каже, їй стало краще.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Бесєдіна соком столітника підтримує зір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі