понеділок, 11 серпня 2008 15:25

Молоко допомагає наростити м"язи

Якщо після активних занять спортом випивати дві склянки молока, можна позбавитися кількох зайвих кілограмів і збільшити м"язи. Так стверджують учені з канадського університету МакМастера.

Вони провели експеримент, у якому взяли участь чоловіки віком від 18 до 30 років, які займаються пауерліфтингом. Це силовий вид спорту. Він передбачає присідання зі штангою, піднімання штанги від підлоги й лежачи.

Третина чоловіків після тренувань випивали по дві склянки солодкої газованої води, третина — соєвого напою, решта — знежиреного молока.

За 12 тижнів ті, хто пив молоко, втратили приблизно по 1 кг жиру, любителі газованої води — приблизно 400 г. Хто віддавав перевагу соєвому напою, зберегли вагу.

Крім того, у групі, де пили молоко, був найбільший приріст м"язової маси — на 40% більше, ніж від соєвого коктейлю, і на 63% — від газованої води.

— Окрім давно відомих плюсів молока, наприклад, великого вмісту кальцію та вітамінів, нині відкрилися нові переваги — допомога в спалюванні жирів та збільшенні м"язів, — каже Стюарт Філіпс, керівник дослідження.

Зараз ви читаєте новину «Молоко допомагає наростити м"язи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі