понеділок, 25 грудня 2017 07:50

Медична допомога дітям залишається безкоштовною

Автор: www.edkar ru
  Візит до сімейного лікаря, вузького спеціаліста та лікарня для дітей будуть безкоштовними
Візит до сімейного лікаря, вузького спеціаліста та лікарня для дітей будуть безкоштовними

— Який канал не увімкни, всюди сваряться за медичну реформу. Одні переконують записуватися до лікаря, інші кажуть, що це зробили не для людей, а щоб відмивати гроші, — говорить Валентина Савчук, 62 роки, з Чернігова. — З моєю пенсією цікаво, що з обіцяного буде безплатним.

— Парламент відкинув можливість співоплати, яку пропонувало Міністерство охорони здоров'я. Тому витрати на медичні послуги або будуть повністю компенсуватися державою, або взагалі не будуть покриватися, — говорить виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Згідно із законом, безкоштовними вважаються: невідкладна допомога, лікування в терапевта, сімейного лікаря та педіатра, супровід пацієнтів із хронічними захворюваннями, вакцинація, огляди пацієнтів із груп ризику, реабілітація, медична допомога дітям до 16 років, супровід вагітних та допомога під час пологів.

Якщо маніпуляція не входить у безкош­товний пакет, то заплатить за неї пацієнт або державний чи місцевий бюджет.

Безкоштовно пацієнти вибиратимуть сімейного лікаря і підпишуть договір про співпрацю. Далі можна розраховувати на безкоштовну консультацію до вузького спеціаліста. Крім того, безкоштовними залишаться загальний аналіз крові, аналіз крові на глюкозу, на загальний холестерин, загальний аналіз сечі. А також швидкі тести на ВІЛ, вірусний гепатит, сифіліс, електрокардіограма, мікроскопія мокротиння. Решта аналізів та обстеження, якщо не ввійдуть у безкоштовний пакет, стануть платними.

Безкоштовними будуть ліки, які потраплять до списку, затвердженого Кабміном. Також знеболювальні препарати для хворих на невиліковні недуги.

Зараз ви читаєте новину «Медична допомога дітям залишається безкоштовною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі