понеділок, 15 січня 2018 06:06

Лущення рук знімає гліцеринова маска

— Зимою не можу дати ради із лущенням рук. Кремом доводиться мастити по п'ять-шість разів. Кума порадила робити тричі на тиждень маски й не треба тратитися на крем, — говорить 42-річна Аліна Ромась із міста Карлівка Полтавської області. — Роблю ромашкову маску з борошном, щоб трималася купи й не стікала по руках.

Заливає склянкою окропу 2 ст. л. сухого ромашкового цвіту. Настоює 1 год., цідить і додає в настій 3 ст. л. борошна. Робить це поступово, щоб не було грудочок. Наприкінці наливає 2 ч. л. олії і наносить маску на руки на 20 хв. Змиває теплою водою і мастить кремом.

— Ще можна купити в аптеці пляшечку гліцерину і з ним зробити маску. Коштує копійки, але дуже допомагає.

Розрізує лимон на дві частини. З однієї вичавлює сік. Змішує 100 мл теплої води, 20 мл гліцерину і лимонний сік. Увечері перед сном наносить маску на руки. Або ж можна змішати 3 ст. л. води, 2 ст. л. гліцерину та п'ять кра­пель нашатирного спирту. Усе перемішує і втирає у вологу шкіру. Чекає 10 хв. Серветкою знімає залишки суміші.

— Колись пробувала мастити руки й обличчя шматком лимону. Від нього шкіра посвітліла, тому вирішила ще з ним щось зробити.

Для лимонної маски змішує склянку густої сметани з яєчним жовтком і соком лимона. Два шматки марлі складає удвоє. Мають бути розміром з руку. На них наносить суміш і прикладає до шкіри. Зверху компрес накриває целофановою плівкою і рушником на 15–20 хв. Потім миє руки теплою водою і мастить зволожувальним кремом.

Зараз ви читаєте новину «Лущення рук знімає гліцеринова маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі