понеділок, 30 жовтня 2017 05:05

Корсет регулює викривлення хребта лише на ранніх стадіях

 

— Ще одну пацієнтку зі складним і запущеним випадком сколіозу про­оперували минулого тижня. Викривлення складало більш як 90 градусів. — розповідає 58-річний Ігор Курилець, директор Міжнародного центру нейрохірургії.

— 15-річна дівчина проходила всі можливі види лікування. Носила корсет, робила вправи, ходила на масаж. Однак усе марно.

У клініці Міжнародний центр нейрохірургії дівчині укріпили хребет титановими імплантатами — металевою конструкцією з пластин і гвинтів.

— Менш як за 24 години після операції пацієнтка вже ходила по палаті. Ми вирівняли їй спину до 30 градусів. Шкода, що втратила багато часу, — каже Ігор Петрович.

Лікування сколіозу залежить від кута викривлення і від того, як швидко прогресує хвороба.

— Якщо кут викривлення не досягає 40 градусів, то пацієнт не потребує втручання. Вчасно виконані операції — сколіози до 60 градусів. У цивілізованому світі дітей оперують з 40. Бо хребет навіть у дорослої людини викривлятиметься до кінця життя.

Хірургічне втручання найкраще робити дітям у віці 10–15 років, коли хребет ще гнучкий.

— Операція складна, але за допомогою новітньої техніки людина швидко відновлюється. Якщо зробити вчасно, є шанс вирівняти хребет майже на нуль. За рік можна повернутися до нормального життя.

Консультації в Міжнародному центрі нейрохірургії проходять за живою чергою. Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, тел. 0(44) 592 68 78;

м. Кременчук, лікарня "Нафтохімік", вул. Свіштовська, 3, тел. 0(99) 309 20 21;

м. Стрий, вул. Ольги Басараб, 15, тел. 0(67) 891 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Корсет регулює викривлення хребта лише на ранніх стадіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі