понеділок, 19 листопада 2018 00:46

Горобиновий чай зміцнює організм

— У холодну пору добре зігріває м'ятний або горобиновий чай, — говорить 61-річна Світлана Прокопчук із міста Рогатин Івано-Франківської області. — В цих напоях усе натуральне, тому сміливо даю і внукам. Краще пити їх, ніж ті "чудо-чаї" з пакетів, де одна хімія.

Зрізує ножем цедру з апельсина й лимона. Ріже її соломкою, а пучок м'яти розминає ступкою в чайнику. Кладе дві палички кориці, чотири бруньки гвоздики, цедру, порізаний лимон, три шматки імбиру, 3 ч. л. чорного листового чаю. Заливає 0,5 л окропу і настоює 10 хв. Для горобинового чаю змішує 10 г сушеної малини, 5 г сухого листя смородини, 60 г горобини. Теж заливає окропом і настоює 10 хв. Додає мед за смаком і п'є.

— Ягоди глоду називаю цілющими. Уже ввійшло в звичку робити звечора з ним напій і пити протягом наступного дня. Заливаю столову ложку плодів глоду склянкою окропу. Приймаю щодня перед їжею.

Хорошу імуностимулювальну дію має настій з ехінацеї. Кришить 100 г трави й заливає склянкою окропу. Настоює напій 15 хв. на водяній бані. Проціджує й охолоджує. П'є тричі на день по 1/4 склянки.

Зараз ви читаєте новину «Горобиновий чай зміцнює організм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі