пʼятниця, 25 листопада 2011 05:15

Геморой? Обмежте навантаження!

Втомився від геморою. Варто взяти на руки дитину або підняти важку сумку, починає кровити, вилазять шишки. Що мені робити?

Читач з Миргорода

Геморой — одне з найпоширеніших захворювань серед чоловіків та жінок як похилого віку, так і молодих. Характерними симптомами хвороби є біль, поколювання, свербіж, кровотечі у задньому проході. На пізніх стадіях буває випадіння гемороїдальних вузлів.

— Геморой не виникає раптом. Це поступовий процес, до якого призводять малорухливий спосіб життя, хронічні запори, важка фізична праця, підняття важких речей, вимушене тривале сидіння або стояння на робочому місці, — говорить відома українська травниця Тетяна Павлівна Радіонова.

Про геморой часто кажуть як про ганебну хворобу. Тому не поспішають лікувати, що призводить до погіршення.

На Русі для лікування застосовували такі засоби, як листя осики і контрастні обмивання. Також готували настої різноманітних лікарських рослин — м'яти, шавлії, ромашки, календули, огіркової трави, коров'яку, пижма, пастушої сумки, бруньки тополі.

Для полегшення симптомів захворювання можна використовувати ректальні свічки з природних матеріалів, таких як картопля, лід або твердий мед. Можуть допомогти також щовечірні клізми з відварів листя суниці, сухоцвіту або ромашки. Один з методів лікування геморою народними засобами — змащувати ділянку заднього проходу обліпиховою олією і соком ягід горобини. Крім того, можна застосовувати сидячі ванни — відвар кореня аїру, ромашки або кінського каштана.

— Мої методи боротьби з гемороєм досить ефективні. Це еліксир для внутрішнього застосування і мазь для зовнішнього. Їх готують за старовинною рецептурою моєї сім'ї із цілющих трав та коріння. Це швидко дає результат. Свербіж, неприємні відчуття і кровотеча значно зменшуються, спорожнення кишечника стане менш болюче. Окрім того, я готую збори з цілющих трав та коріння від коліту, який супроводжують запорами. Суміші знімають запальні процеси у шлунково-кишковому тракті, налагоджують моторику кишечника, мають проносний ефект.

"Шановна, Тетяно Павлівно! На собі переконався в чудодійній силі ваших засобів, зокрема від геморою", — пише водій зі стажем В. Жарков із Криму.

Зараз ви читаєте новину «Геморой? Обмежте навантаження!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі