пʼятниця, 01 липня 2011 05:30

Демодекс — забудьте про це маленьке чудовисько назавжди

"У дочки виявили демодекоз. Лікували-лікували, й начебто пройшов. А через півроку з'явився знову. Що нам робити, куди бігти за цим лікуванням?"

Ганна Войтенко з Криму

Відома українська травниця Тетяна Павлівна Радіонова пояснює, що демодекоз — це ураження шкіри мікроскопічним кліщем. Він завдовжки не більше 0,4 мм. Комаха селиться у сально-волосяних фолікулах шкіри людини. Шкірний кліщ є у всіх, але розмножуватися починає за сприятливих для нього умов. Варто тільки організму послабити пильність, як кліщ проникає в глибші шари шкіри і викликає запалення.

— Причинами таких змін можуть бути порушення роботи шлунково-кишкового тракту, щитовидної залози, гепатит, вегетосудинна дистонія, вагітність, алкоголь, куріння, стреси, зниження імунітету, а також застосування оральних контрацептивів, — каже Тетяна Павлівна. — Демодекоз дуже нагадує алергію або вугровий висип. На шкірі обличчя біля носа, губ, на лобі, щоках з'являються дрібні червоні цятки. Потім вони перетворюються на вузлики, зливаються між собою. Це супроводжується сверблячкою, особливо при вмиванні милом, купанні у басейні з хлорованою водою, засмаганні. Хвороба виникає у людей із тонкою чутливою шкірою. Серед хворих понад 90 відсотків — жінки.

— Одного разу почавшись, демодекоз переслідує людину тривалий час. Його лікування має бути комплексним. Від демодекозу я виготовляю природні засоби за власними рецептами, які дісталися мені від бабусі й мами. Мої протирання і мазь на травах відновлюють захисні сили шкіри, а збір із цілющих трав і коріння придушує діяльність кліща. Позитивна динаміка помітна вже на третій-четвертий день від початку лікування. Мій натуральний комплекс не має негативних побічних дій і допоможе позбутися демодекса без антибіотиків і гормональних препаратів. Головне — пролікувати і закріпити результат, виконуючи супутні рекомендації, тоді ви зможете забути про це маленьке чудовисько назавжди — говорить травниця.

"Демодекозом я заразився років п'ять тому, коли навчався у військовому училищі. Тривалий час ставився до цього спокійно — невеликі почервоніння біля носа не лякали. Але коли вони почалися збільшуватися і свербіти, занепокоївся. Пішов до дерматолога, пройшов лікування. Висип трохи вщух. Згодом пішов із новою силою. Тоді я почав пробувати різні методи лікування, але результату не отримав. Зрештою випадково прочитав у газеті статтю травниці Тетяни Павлівни Радіонової. Публікація дала мене надію. І недарма. Комплексом Тетяни Павлівни я все-таки переміг цю заразу", — пише Дмитро, читач із Білої Церкви.

Звернутися до Тетяни Павлівни Радіонової по допомогу можна за тел.: 0(57) 376 32 32, 0(97) 925 73 97.

www.travnik.kharkov.ua

Зараз ви читаєте новину «Демодекс — забудьте про це маленьке чудовисько назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі