пʼятниця, 25 лютого 2011 03:00

Цілющі рослини усувають нежить за добу

Працюю на ринку. Як почалися морози, ноги постійно мерзнуть і я відразу застуджуюся. Особливо змучив кашель. Лікарі кажуть, у мене хронічний бронхіт. До того ж не можу дихати носом. Шановна Тетяно Павлівно, що з цим робити?

Світлана Бойко із Дніпродзержинська.

— Кашель — це ознака хвороби, бо не дарма нам у жарт кажуть "будь здоровий, не кашляй". Цей докучливий симптом допомагає оновити прохідність дихальних шляхів. Часто причиною кашлю буває інфекція — трахеїти, бронхіти, пневмонії. Зазвичай застуда починається із сухості і болю у горлі при покашлюванні. У цьому випадку кашель буває сухий і болючий. Потім починає відходити харкотиння. Його необхідно розріджувати і допомогти звільнити бронхи. Це зменшить інтенсивність кашлю, — пояснює відома українська травниця Тетяна Павлівна Радіонова.

При гострому та хронічному бронхіті вона радить вживати лікарські рослини, що знімають запалення і насичують організм вітамінами. Це плоди шипшини, малини, горобини, анісу, листя смородини, подорожника, щавлю, чебрецю, мати-й-мачухи, ісподу тонколистого, синюхи блакитної.

— Протиінфекційний ефект має сік цибулини, змішаний з медом або цукром у пропорції 1 до 1. Приймайте суміш по столовій ложці двічі на день після їжі. Добрий відхаркувальний засіб — сік і м'якоть плодів вишні, — розповідає Тетяна Павлівна.

Проти застарілого кашлю при трахеїті і бронхіті вона готує за власним рецептом засіб, який називає "Сосновий мед". Він швидко усуває інфекцію, кашель, налагоджує дихання, підтримує імунітет і не перевантажує організм, як антибіотики. Пацієнти відчувають позитивну динаміку вже на другий-третій день.

Від риніту, ринофарингіту, гаймориту виготовляє краплі, які не лише розширюють судини, а й усувають інфекцію і мають протизапальну дію. Вони натуральні, тобто не містять хімічних складових і гормонів. Після них нежить зазвичай проходить за добу. Боротьба з гайморитом — процес більш тривалий, але ефективний. Застосовують природні ліки для дітей і для дорослих.

— Тетяно Павлівно, спасибі за вашу працю, золоті руки і терпіння. Вашим сосновим медом вилікували страшний і застарілий бронхіт, — пише сім'я Козаченків з Ужгорода.

До Тетяни Павлівни Радіонової можна звернутися за тел.: 0(57) 376 32 32, моб. 0(97) 925 73 97.

e-mail: [email protected]

www.travnik.kharkov.ua

Зараз ви читаєте новину «Цілющі рослини усувають нежить за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі