середа, 12 жовтня 2011 00:00

Апельсинова олія викликає екзему

Німецькі хіміки дослідили, що ефірні олії можуть провокувати в алергіків висипи на шкірі. Столичний лікар-дерматолог 28-річний Кузьма Хобзей лікує такий вид алергії давно.

— Ефірні олії викликають навіть екзему. Якщо купили косметику, намастилися нею, а шкіра почервоніла — є алергія. Варто змінити засіб і купити лікувальний крем. Через два місяці можна використати ефірну олію повторно. Якщо знову спровокує подразнення — звертайтеся до лікаря.

У лікарняних умовах алергію визначають, зробивши на шкірі невелику подряпину. На неї капають розчин алергену й спостерігають за реакцією.

— Екзема — складна форма алергії. Буває також через хвороби нирок та шлунка, слабкий імунітет, стреси. Недуга проявляється висипами рожевого або червоного кольору. Можуть з'являтися тріщини, мокрі чи сухі пухирці завбільшки 2–3 міліметри.

Столичний лікар-косметолог 38-річна Тетяна Філіпенко радить одразу припинити користуватися ефірними оліями.

— Загалом вони корисні. При неалергічній екземі помічна олія чайного дерева. Вона дезінфікує шкіру, не дає мікробам розмножуватися.

Радить купувати препарати в спеціалізованих магазинах. Там видають папірці, на які можна капнути рідину й понюхати її. Натуральні за 10–15 хвилин висихають, не залишають жирних плям.

— Якщо запах приємний, не здається різким — купуйте. Така алергії не викличе. Найчастіше шкіра реагує на олії цитрусових та кориці.

Зараз ви читаєте новину «Апельсинова олія викликає екзему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі