пʼятниця, 04 липня 2014 10:50

З-під вінця втікає 10 українок щороку

З-під вінця втікає 10 українок щороку

Тетяна Борисенко втекла з-під вінця 4 роки тому. Зараз вона вийшла заміж удруге. Про перше весілля згадувати не любить.

"Мене всі подруги називають нареченою-втікачкою, - говорить Тетяна. - Я втекла з-під вінця на очах в усіх гостей. Перше весілля у мене було 4 роки тому. Мені тоді було 22, а Кості – 34. Він крутив роман одразу з двома, а мене вибрав, бо першою завагітніла".

Про існування іншої жінки Тетяна дізналася за годину до того, як треба було їхати у РАЦС.

"В закс я таки поїхала. Підійшла до Кості, вліпила йому по щоці і демонстративно пішла, - згадує Борисенко. - Гості нічого не зрозуміли, ведуча церемонії аж зблідла. Моя мама розплакалася. За півгодини мене повернули мама і свекруха. Перша кричала: кому ти з животом треба будеш? Другій перед ріднею було незручно. 130 гостей запросила. Кричала: якщо заміж за її сина не вийду, то по всьому місту пустить про мене погану славу. Розписалися, штампи у паспорти поставили, але вінчатися я відмовилася. Як відчувала, що ми довго не протягнемо".

Жінка шкодує, що піддалася тиску матері і свекрухи.

"Даремно, я тоді тиску піддалася, - каже Тетяна. - Життя у нас з першого дня не склалося. Прожили 4 роки. З них три роки я сама жила, бо Костя постійно був у відрядженнях. Потім зрозуміла: одна в житті помилка – не біда, біда – коли усе життя помилка. Написала заяву на розлучення. Він не був проти. Дитину віддав без суду, але з квартири попросив виселитися".

З-під вінця в Україні утікає всього 10 наречених на рік. Таку статистику озвучує київський сімейний психолог Ірина Симоненко.

"На жаль, українки виходять заміж, навіть коли знають, що їхній обранець їх не вартий, - пояснює Симоненко. – У нас досі діє стереотип: краще хоч за когось заміж вискочити, ніж в дівках засидітися. До мене на прийом часто приходять пари, де жінка, наприклад, знала про зради чоловіка до весілля, але змирилася з цим, бо дуже кортіло спробувати сімейного життя. Такі дуже швидко розчаровуються штампом у паспорті і подають на розлучення".

За словами психолога, з-під вінця також утікають дівчата, які бояться прощатися зі своїм холостяцтвом, бояться потрапити під контроль чоловіка і не готові обвішати себе сімейними обов'язками.

Зараз ви читаєте новину «З-під вінця втікає 10 українок щороку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі