вівторок, 10 січня 2012 17:47

Жінки рвуться заміж на заздрість подругам

Жінки рвуться заміж на заздрість подругам

Психологи доводять, що жінки найчастіше виходять заміж, аби догодити своїм батькам і примусити заздрити подруг.

"За нашими дослідженнями, то найтиповіші ситуації, коли ще юні дівчата 18-19 років біжать у РАЦСи, - каже столичний психолог Оксана Димитрова. – Не можу заперечити, третина шлюбів створюється на основі любові й довіри, бажанні молодих бути разом усе життя. Але й такі не витримують випробування часом".

До п'ятірки найпопулярніших причин, чому жінки йдуть до шлюбу, належать – мрії дівчини про весілля, розрахунок, потреби в турботі й душевному теплі, втеча від самотності й найпоширеніша - "бо так роблять усі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білик вийде заміж у липні, Пономарьов може залишитися холостяком

"Почнемо аналізувати з останньої – "бо так роблять усі". Дівчата бояться бути "білими воронами". Тоді й починають колупати себе: "не буду ж я білою вороною. Хочу і собі чоловіка!". Вони стають заручниками соціальних стереотипів та "громадської думки" в особі батьків, подруг, колег і знайомих. Тому й погоджуються на першу ліпшу пропозицію. Чим закінчиться такий шлюб, передбачити дуже важко. Його успішність коливається від "дуже добре" до "цілковита катастрофа" і залежить від готовності жінки створювати й плекати свою сім'ю".

"Шлюб з розрахунку обирають ті, що сподіваються на красиве життя  та готові бути у своїй новоствореній сім'ї заручницями, пташками у "золотих клітках". Такий шлюб триває найчастіше доти, доки цього бажатиме чоловік. Якщо йому трапиться кращий варіант, то при першій же нагоді він замінить дружину на худішу, красивішу, молодшу, розумнішу. Вірогідність того, що заведе коханку дорівнює 80-90 %. Чоловіки не дурні. Розуміють, що вийшли заміж не за нього, а за його гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три причини, чому виходять заміж без любові

Часто наречена мріє не стільки про шлюб, як про саме весілля. Надивившись на весілля подруг і родичок, вони хочуть і собі влаштувати таке свято, а то й ще крутіше. "Усі ж хочуть побувати в ролі нареченої, та й планують саму весільну церемонію, а не майбутнє сімейне життя. Прогноз тут найневтішніший, з усіх 5-ти причин". За прогнозом психолога, такий шлюб проіснує 2-5 років. 10 % таких шлюбів тримаються, бо народжуються діти.

"Але самі розумієте, рано чи пізно батьки перестануть вдавати хорошу і повноцінну сім'ю. Батько знайде собі іншу, мати заведе коханця. Такі шлюби найчастіше обирають слов'янські жінки – росіянки, українки, білоруски, словачки. Європейці не настільки марять весільними церемоніями. Там до питання створення сім'ї підходять виваженіше, бо більшість пар бачили і знають, через що розійшлись їхні батьки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дракони у 2012 році вдало вийдуть заміж

"На втечу від самотності йдуть пані, які живуть за принципом: аби хоч хтось був поруч. У цьому випадку до свого партнера вони мають низький рівень вимог. "Хоча б когось" зустріти легше, але жити з ним може виявитися неабияк складно".

Потреба в турботі та душевному теплі, як і бажання почуватися об'єктом обожнювання, притаманне жінкам з заниженою самооцінкою. За допомогою шлюбу вони бажають самоствердитися, відчути себе неповторною, неймовірною, найкращою. Таке заміжжя теж рідко витримує випробування прозою життя.

Зараз ви читаєте новину «Жінки рвуться заміж на заздрість подругам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі