четвер, 25 липня 2024 12:58

Вісім заборонених тем, які не можна обговорювати на публіці

Вісім заборонених тем, які не можна обговорювати на публіці
Вісім тем, які не варто обговорювати на публіці Фото: pinterest

У сучасному суспільстві вміння спілкуватися на публіці є важливим навичкою, яка допомагає уникати конфліктів та зберігати гармонійні стосунки.

Йдеться не про цензуру чи обмеження свободи слова, а про розуміння потенційного впливу наших слів на нас самих та інших людей, пише Hackspirit.

Є 8 речей, про які ніколи не варто говорити публічно, щоб не викликати непорозумінь і зберегти дружню атмосферу.

Особисті драми

У всіх нас бувають злети і падіння, і цілком природно, що нам хочеться виговоритися або попросити поради. Але коли ви перебуваєте на людях, виплескування вашої особистої драми може поставити інших у незручне становище.

Психологія говорить нам, що обмін інтимними подробицями свого життя, особливо негативними, може створити незручну динаміку. Це ставить людей у скрутне становище, особливо якщо вони не дуже добре вас знають або якщо вони не в змозі допмогти чи дати пораду.

Наступного разу, коли у вас виникне спокуса обговорити нещодавню сварку з сестрою або з хлопцем, стримайтеся. Прибережіть ці розмови для надійних друзів або членів сім'ї у приватній обстановці. Це не лише гарні манери, це також корисно для вашого психічного здоров'я.

Ваші досягнення

Постійні розмови про власні досягнення можуть бути сприйняті як вихваляння або прагнення отримати схвалення. Це може змусити інших відчувати себе неповноцінними або незручними, а це не те враження, яке ви хочете залишити.

Ви можете відчувати потребу підтримувати певний імідж або постійно досягати більшого, що може викликати стрес.

Скромність - це чеснота, яка цінується майже в кожній культурі. Святкувати свої успіхи – це чудово, але також важливо слухати і проявляти інтерес до інших.

Суперечливі теми

Ви коли-небудь чули приказку: "Ніколи не обговорюйте політику чи релігію у ввічливій компанії"? У цих словах є мудрість. Ці теми часто викликають сильні емоції і можуть легко призвести до палких дебатів.

Коли такі теми піднімаються публічно, існує висока ймовірність зіткнення переконань. Це може створити напругу і перетворити приємну зустріч на незручну ситуацію або конфлікт.

Критика інших

У всіх нас бувають моменти, коли ми відчуваємо розчарування діями інших людей. Це людська природа. Але якщо ділитися цими почуттями на людях, особливо в негативній чи принизливій формі, це може швидко зіпсувати атмосферу.

Крім того, критика інших часто говорить більше про нас, ніж про людину, про яку ми говоримо. Вона може виявити нашу власну невпевненість та упередженість.

Грошові питання

Грошові питання є універсальною частиною життя, але їх обговорення на людях може призвести до незручних ситуацій.

Обговорення особистих фінансів може викликати нерівність, заздрість чи навіть образу між людьми. Випадковий коментар однієї людини про її високі заробітки чи дорогі покупки може стати для іншої джерелом стресу чи невпевненості.

Фінансові питання є елементом приватності. Так само, як ви не хотіли б, щоб хтось заглядав у ваш банківський рахунок, недоречно заглиблюватися у фінансові деталі інших людей.

Питання здоров'я

Ділитися конкретними деталями про свої особисті проблеми зі здоров'ям або проблеми інших людей на публіці не завжди є найкращим підходом.

Окрім потенційного дискомфорту, який це може спричинити іншим, публічне обговорення питань особистого здоров'я також може поставити під загрозу приватність. Одна справа – поділитися тим, що ви погано себе почуваєте або одужуєте після хвороби, але додавання подробиць може перейти всі межі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири очевидні ознаки, що дівчина виросла у злиднях: які звички видають їх

Плітки

Пліткувати - показувати себе з поганої сторони.

Ділитися чутками або особистими даними про інших людей на публіці не тільки недоречно, але й шкідливо. Це може зашкодити репутації, зіпсувати стосунки та створити токсичне середовище. Більше того, це погано відображається на вас.

Негативні слова про себе

Уникайте негативних висловлювань про себе на публіці. Говорячи про невпевненість у собі або постійно принижуючи себе, ви можете поставити оточуючих у незручне становище. Це також може негативно вплинути на вашу власну самооцінку.

Легко потрапити в пастку самоприниження, особливо коли ми намагаємося пристосуватися або здаватися скромними. Те, як ви говорите про себе, впливає на те, як інші сприймають вас, і, що важливіше, як ви сприймаєте себе.

Впевненість дає можливість рости та просуватися по кар'єрних сходах.

Тому важливо навчитися бути більш впевненим у собі, особливо коли ви на роботі і маєте намір бути продуктивним, демонструвати свою цінність і щоб ваші ідеї та пропозиції були почуті. Вам потрібна ця навичка, щоб попросити підвищення та переконати свого начальника, що ви заслуговуєте цього

Наявність мети, до якої можна прагнути, допомагає бути щасливішим, а коли ти відчуваєш себе щасливим, то також відчуваєш себе і впевненішим та захищеним.

Зараз ви читаєте новину «Вісім заборонених тем, які не можна обговорювати на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі