понеділок, 27 травня 2013 16:49

Розірвати стосунки з дівчиною допоможуть жести і відверта розмова

Розірвати стосунки з дівчиною допоможуть жести і відверта розмова
Фото: mens-secrets.ru

"З Оленою зустрічаюся 5 місяців, - розповідає Андрій з Житомира. – Познайомилися на Новий рік. Вона спочатку на мене уваги не звертала, а через тиждень сама в мене закохалася. Дівчина гарна, хороша, але недавно я втратив до неї інтерес. Бачу, що далі стосунки затягувати не варто. Вона надіється на щось серйозніше, навіть пропонувала мені жити разом. Але мене це поки не цікавить. Я не поспішаю прощатися зі своєю свободою. Поки мені 20, хочу ще відпочити, а не думати, як забезпечити сім'ю. Кинути Лєну не можу, бо самого торік кинула дівчина, в яку був сильно закоханий. Пережив тоді таке, що нікому не побажаю. Навіть курити почав".

Як правильно розірвати стосунки, аби не завдати болю і не стати ворогом для колишньої дівчини Андрію радить психолог Валентина Домська.

"Правильно розірвати стосунки – це мистецтво, - переконана Валентина Іванівна. – Зробити так, щоб людина, з якою ви хочете попрощатися, не тримала на вас образу і не відчула болю, майже нереально. Якщо дівчина вас любить, вона все рівно сприйме це болісно".

Для початку психолог радить переконатися у своєму бажанні розірвати стосунки.

"Робіть усе так, щоб потім не шкодувати про свій вчинок, - рекомендує Домська. – Не затягуйте цю процедуру надовго. Дайте партнеру відчути, що ваші стосунки змінилися, а почуття охололи. Найкращою для цього буде відверта розмова наодинці".

Радить не хвалитися про розрив друзям і знайомим.

"Цим ви можете завдати дівчині ще більшої шкоди, - говорить Валентина Іванівна. – Навіщо їй зайві косі погляди і співчуття. Зберегти дружні відносини після розлуки непросто, але можливо. Не ухиляйтеся від прямої розмови з партнеркою".

Не варто розривати стосунки по телефону чи через повідомлення у соціальній мережі.

"Це може травмувати дівчину і навіть спонукати до неправильних дій і вчинків. Якщо у партнерки нема надійної подруги, з якою можна поплакати разом, від якої можна отримати слова підтримки і пораду, то такими повідомленнями людину можна травмувати на все життя".

Хлопець повинен взяти усю вину у розставанні на себе.

"Навіть якщо дівчина вас "допекла" своїми сварками чи надмірною турботою, ніколи і ні в чому не звинувачуйте її під час розриву, - радить психолог. – Беріть усю вину на себе. Кажіть, що її провини в розставанні немає".

Колишню кохану можна підтримати жестами – обійняти або погладити по руці.

"Але навіть у своїх жестах будьте стриманими. Нікому не потрібні пристрасні поцілунки на прощання. Не давайте партнерці надію, що вас ще можна повернути. Це рішення має бути безповоротним. Навіть на прохання зустрітися краще реагувати стримано. Такі побачення можуть тільки ятрити душу і завдавати дівчині ще більшого болю", - говорить психолог.

Зараз ви читаєте новину «Розірвати стосунки з дівчиною допоможуть жести і відверта розмова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі