понеділок, 14 березня 2016 12:59

Під час Великого посту інтим між подружжям не забороняється

Під час  Великого посту інтим між подружжям не забороняється

14 березня розпочався Великий піст. Для християн — це час визволення свого тіла і духу від впливу плотських потреб і різних задоволень. Віруючі люди під час посту, як правило, утримуються від плотських утіх. Але таке утримання має відбуватися виключно за обопільною згодою подружжя. Для неосвячених церквою стосунків — інтимність близькість під час посту — табу. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів отець Михайло із Вінниці.

"Апостол Павло закликав подружжя не ухилятися від фізичної близькості один з одним та робити винятки хіба що заради посту і молитви. Але, за взаємною згодою. А потім знову бути разом, щоб не давати приводу сатані до спокусі. Тобто, святий давав добро подружньої любові, а ось випадкові зв'язки вважав підступами сатани. Немає канонів, які забороняли б подружжю кохатися під час посту. Пара повинна сама вирішувати, чи можна їм в піст займатися любов'ю. Бог ніколи не забороняв людям любити один одного. Піст — це час очищення душі. Тому до цих пір багато християн утримуються від сексу в цей час. Це зміцнює віру та силу духу. Особливо варто утримуватися від плотських задоволень у перший та останній тиждень", - каже священик.

Проте медики утримуватися від інтиму не рекомендують. Iнакше організм вироблятиме гормони стресу, розвиватимуться застiйнi явища. У жiнок це спричиняє порушення ментруального циклу, болi голови, розвиток дистонiї, невроз, запалення придаткiв, захворювання матки та молочних залоз, навiть появу новоутворiв. Крiм того, можуть розвинутись соматичнi захворювання, порушення функцiй гормонiв щитоподiбної залози та наднирникiв. У чоловіків утримання може спровокувати простатит та погіршення загального самопочуття.

Зараз ви читаєте новину «Під час Великого посту інтим між подружжям не забороняється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі