середа, 17 травня 2017 05:28

Назвали найнеочікуваніші причини розлучень

Назвали найнеочікуваніші причини розлучень
Соцмережі стали потужним фактором розлучень. Фото kidmade.com.ua

Шанси зустріти старість разом зі своїм чоловіком чи дружиною становлять 50 на 50. Психологи університету штату Меріленд виявили, що дивними можуть бути і причини розлучення.

"Люди схильні вважати, що більшість шлюбів розпадаються через зраду, фінансові махінації, алкогольну або наркотичну залежність, підлість", - розповіла Джессіка Елізабет Оперт, британський експерт зі стосунків.

"Насправді розлучення трапляються і внаслідок більш неістотних повсякденних дій або бездіяльності, які руйнують зв'язок і почуття між двома людьми", - цитує експерта портал Prevention.

1. Відсутність зорового контакту.

"Коли багатьох людей запитують про те, як вони здогадалися, що партнер в них закохався, вони відповідають, що це було видно по очах. Коли люди розмовляють, не відволікаючись від телевізора або смартфона, зникає особливий інтимний зв'язок", - розповіла Джесіка Елізабет Оперт.
Щоб не зруйнувати свій шлюб, намагайтеся вечеряти при виключеному телевізорі і без інших відволікаючих чинників, мобільні телефони кладіть подалі від спальні.

2. Подружжя у всьому одне з одним погоджуються.

"Постійне уникнення конфліктів, особливо на початку стосунків, призводить до того, що партнери не виробляють навички того, як разом справлятися з труднощами. А це загрожує розлученням", - повідомила психолог Валері Голден.

Не бійтеся прямо говорити про те, що вам не подобається в поведінці партнера, що вас засмучує і що б ви хотіли змінити.

3. Згасання пристрасті та рідкісний секс.

Ваші розмови з чоловіком зосереджені тільки на практичних питаннях, таких як, хто забере доньку з дитячого садка або що купити на вечерю? "Коли майже все спілкування обертається навколо дітей та дому, це поганий знак", - повідомиал психолог Сара Аллен.

Щоб не доводити справу до розлучення, спробуйте частіше запитувати у чоловіка, як пройшов його день і розмовляти перед сном. Такі бесіди емоційно зближують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 унікальних фактів про родину.

4. Залежність від соцмереж.

"Соціальні мережі - зростаючий фактор розлучень у наш час", - розповіла психолог Соня Брунер. В той час, як ви оновлюєте стрічку Facebook, ви могли б повечеряти з чоловіком/дружиною в ресторані або прогулятися парком.

Якщо ви відчуваєте, що Facebook або Instagram руйнує ваші стосунки, поговоріть про це з партнером, намагайтеся частіше ходити на побачення, незважаючи на те, що ви одружені.

5. Втрата індивідуальності.

Приділення уваги дружині чи чоловіку на шкоду власним інтересам і мріям призводить до повільного знищення стосунків. Те ж саме стосується постійного спільного проведення часу. Не забувайте про те, що у вас є особистий простір, друзі, хобі. Усвідомте свою індивідуальність і не втрачайте її.

Бажання завести стосунки "на стороні" з'являється в жінки у шлюбі через 6-7 років після весілля - а це, в середньому, в 33-36 років.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найнеочікуваніші причини розлучень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі