понеділок, 21 січня 2013 13:43

На "швидких побаченнях" знаходять друзів та колег по бізнесу
6

Фото: Фото: Вікторія Микитюк

Вінничани  Лілія Бєлая, 22 роки, та Олександр Ковбасюк, 20 років, вперше у місті почали проводити "швидкі побачення". Нещодавно провели їх втретє. Суть полягає в тому, що за вечір ви маєте можливість познайомитись з 10-15 представниками протилежної статі та вирішити, чи бажаєте далі зустріти цю людину після 7хвилин розмови.

"Ідея з'явилась взагалі випадково. Їхала у поїзді і мені під руки потрапив журнал трьохрічної давності. Там була стаття про "швидкі побачення". Настільки сподобалась задумка, що відразу набрала номер Саші й запропонувала зробити таке у Вінниці. Молодь часто сидить у соціальних мережах й часу на живе спілкування не вистачає", - розповідає дівчина.

Спочатку Лілія перечитала всі статті про "швидкі побачення" й створила групу в Контакті. Щовечора розсилала людям повідомлення із запрошенням взяти участь.

"Назбиралось 8 хлопців та 8 дівчат. Я б сказала, найхоробріших. Восени минулого року провели вперше. Кожен заплатив по 60 гривень. У вартість входив сік та кальян. Орендували один із вінницьких клубів на дві години. Тобто це закритий захід й ніхто із знайомих вас не побачить".

Учасників підбирають так, щоб їхня різниця у віці не була більшою ніж 4-5 років. Зазвичай це симпатичні,активні, розумні люди 18-27 років. Якщо назбираються учасники інших вікових категорій, то для них теж влаштують такі побачення. Заздалегідь організатори зустрічаються із бажаючими, щоб познайомитись та вручити їм білети.

"По людині відразу видно, як вона настроєна й що очікує. Одного разу попався хлопець, який багато матюкався при розмові. Звісно, що з такою людиною мати справу неприємно. Розійшлись тихо, пообіцявши подзвонити йому. Дрес- коду немає. Просто бути святково одягненим", - розповідає Олександр.

Перед початком заходу роздають учасникам бейджики з іменем та номером, анкети симпатії, у якій кожен робить замітки про проведене побачення, ставить плюсики. Розсаджують дівчат, а хлопці до них підсідають по черзі. Побачення триває 6-7 хвилин. Якщо учасник не знає про що говорити, у анкеті є перелік питань.

"На другий день є результати оброблених анкет. Дзвонимо парам, які співпали. Вибір учасника чомусь завжди для нас несподіваний. Обирають не за довжиною ніг чи за кількістю грошей. Часто люди самі дзвонять, щоб дізнатись, хто їх вибрав. Ми такі речі не говоримо. Буває, що ніхто не вибрав, не хочемо розстроїти", - каже Ліля Бєлая.

Декілька пар, які співпадали, недовгий час зустрічались, але розходились. Зазвичай учасники таких побачень стають друзями.

"Пари складаються нечасто. Причина – невпевненість в собі, комплекси, бояться один одному подзвонити. Були такі хлопець і дівчина, які після побачення вирішили зустрітись у нічному клубі й взяли з собою друзів. То хлопець закохався в подругу тієї дівчини й досі разом. Були хлопці, які згодом стали партнерами по бізнесу".

Ліля та Олександр планують провести наступні "швидкі побачення" перед днем Святого Валентина.

"Психологи вважають, що перше враження про людину складається протягом 40 секунд, тому 7 хвилин достатньо, щоб закохатися з першого погляду. Інша річ, що перше враження може бути обманливим, адже ми часто покладаємось на власну інтуїцію. Американські психологи жартують, що швидкі побачення – це 7,8 і т.д. простих побачень за ціною одного. Після таких побачень можна позбутись комплексів та знайти друзів. Знайти кохану людину набагато складніше, адже потрібна не одна зустріч, щоб впевнитись у щирості почуттів. На таких побаченнях говоріть про погоду, захоплення, фільми й уникайте питань, на які партнер говоритиме лише "так" чи "ні" й, звісно, усміхайтесь. Майте за мету не тільки зав'язати стосунки, а й просто приємно провести час. Тоді буде менше розчарування, - коментує ситуацію столичний психолог Тетяна Лисенко, 35 років.

 

Зараз ви читаєте новину «На "швидких побаченнях" знаходять друзів та колег по бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі