субота, 23 вересня 2023 00:59

Якщо дратує і бісить чоловік: сім дієвих порад, як себе опанувати

Якщо дратує і бісить чоловік: сім дієвих порад, як себе опанувати
Дратує чоловік: сім порад, як себе опанувати Фото: stm

Якщо чоловік викликає дратування, значить йому комфортно у стосунках. Він розслабився і втратив пильність, що може через це втратити другу половинку.

Але сприймайте кожну подразнювальну звичку як можливість дізнатися про чоловіка краще, пише hernorm.

Даємо сім порад, які допоможуть розібратися з почуттями, коли в чоловікові дратує все.

Зовнішні фактори

Стрес, невдалий день, проблеми на роботі, або серйозніші проблеми можуть швидко засмутити і зробити більш дратівливим будь-кого. У такій ситуації все, що робить чоловік, швидше за все, дратуватиме і призведе до несправедливої передачі агресії. А ці невеликі напади агресії згодом також можуть стати причиною його дратівливої поведінки. Вийде ціле замкнуте коло дратівливості. Постарайтеся проаналізувати свої почуття аби переконатися, що проблема не у чоловіку.

Поговоріть з чоловіком про те, що вас дратує

Скажіть про своє невдоволення. Стримування образи та гніву токсичне для будь-яких стосунків і може створити сприятливий ґрунт для інших сімейних проблем. Якщо не подобається, що він не опускає сидіння унітазу, скажіть про це і разом знайдіть способи вирішити цю проблему.

Подивіться на ситуацію з його боку

Проаналізуйте та подумайте, чи є основні причини його дратівливої поведінки. Це може бути стрес на роботі, проблеми в сім'ї або щось особисте.

Не починайте розмову, коли він не в настрої

Важливо вибрати правильний час. Розмова з будь-якою людиною, коли вона не в настрої, може призвести до конфронтації. У такій ситуації партнер буде нездатний слухати навіть найбезперечніші аргументи.

Не мовчіть

Люди часто використовують мовчання як покарання. Але це погана тактика. Якщо чоловік дратує і не знає про це, він не позбавиться неприємної звички, яка так бісить. Мовчання призводить до непорозуміння, замішання та образи. Причому з обох боків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятувати стосунки від розриву: п'ять корисних правил

Зосередьтеся на його добрих сторонах

Навіть коли жахливо дратує чоловік, не забувайте про його гарні риси. Роздратування на чоловіка не повинно впливати на ваше ставлення до нього. Чим більше буде помічати, як ви цінуєте ті приємні дрібниці, які він робить, тим більше хотітиме змінитися на краще.

Навчіться жити зі звичками, які дратують

Як і у вашого чоловіка, у вас також є кілька звичок, які дратують його. Намагайтеся подумати про те, що ваш чоловік теж мириться з чимось у вас, що його дуже дратує.

Немає таких пар, в яких ідеальні стосунки зберігаються до кінця життя. З роками зникає гармонія і починаються конфлікти в дрібницях. Почуття холонуть і це з часом може призвести до розлучення.

Є ознаки, за якими стає зрозуміло, що один із партнерів продовжувати стосунки вже не хоче і не знає як про це повідомити

Зокрема, у ваш бік летить забагато причіпок та зауважень практично до всього. Хоча раніше такого не було, лише компліменти, зізнання в любові чи жартівлива критика. Якщо партнер більше не хоче бути в парі, йому не подобатиметься абсолютно все, навіть те, що раніше його захоплювало.

Зараз ви читаєте новину «Якщо дратує і бісить чоловік: сім дієвих порад, як себе опанувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі