вівторок, 16 червня 2020 22:46

Яка поведінка може стати причиною розлучення

Яка поведінка може стати причиною розлучення
Психологи визначили ознаки, сукупна присутність яких в шлюбі може свідчити про швидке розлучення. Фото:pixabay

Експерти стверджують, що до розриву стосунків у парі можуть призводити певні ознаки.

Зокрема, байдужість партнера та часті конфлікти, пише Liza.

Психологи визначили ознаки, сукупна присутність яких в шлюбі може свідчити про швидке розлучення. Часто причиною розлучення може стати байдужість та уникнення конфліктів одним з партнерів. На думку дослідників, така недомовленість та байдужість – це повільні вбивці шлюбу. До того ж, емоції, які проявляються під час невеликих сварок і конфліктів, навіть можуть бути корисними для зміцнення сімейних союзів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи однаково закохуються чоловіки і жінки

Однією з таких ознак є сарказм. Їдкі коментарі, принизливі характеристики і сарказм – це небезпечні прийоми, які деякі люди використовують під час сварки з другою половинкою. Але такий перехід на особистості гостріше сприймається парами та може зіпсувати відносини. І якщо особисті образи стануть все частішими, це збільшить кількість сварок та може призвести до розлучення.

Критика і презирство також доводить до розлучення. Обидва ці фактори, які партнер висловлює до другої половинки, можуть привести до пригніченого стану людини та навіть депресії, або, можливо, й до розлучення. Але психологи кажуть, що навряд чи той, хто терпів тривалу неконструктивну критику і презирливе ставлення від партнера, знайде в собі сили ініціювати розлучення. Окрім того, розлучення передбачають зневагу: коли один партнер бачити чоловіка/дружину нижчим за себе. Режим "захисту": коли ви граєте роль жертви впродовж складних ситуацій. Кам'яна стіна: блокування партнером розмов у незручних ситуаціях.

Постійні конфлікти також стають потужним чинником, що сприяє розриву відносин, вчені називають наявність латентного (прихованого) конфлікту. Партнери, які не можуть довго вирішити конфлікт, що виник, застряють в конкретній точці без найменшого просування вперед. Якщо постійно відкладати розв'язання питання в "ящик столу", то ймовірність негативного результату підвищується. А це призведе до розлучення.

"Виливання" щоденного стресу один на одного є ще однією ознакою кінця. Не варто недооцінювати те, як стрес може вплинути на ваш шлюб. Адже дослідження показують, що щоденний стрес є важливою причиною, яка призводить до розлучення в багатьох парах.

Перед тим, як жити разом зі своїм партнером, слід поговорити з ним і з самим собою. Необхідно зрозуміти, настільки ви прив'язані один до одного та чи готові бачити його/її поряд щодня. Найперше треба вирішити наскільки серйозні стосунки. Це закоханість, чи переїзд для зручності та економії грошей.

Зараз ви читаєте новину «Яка поведінка може стати причиною розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі