субота, 06 липня 2013 18:30

Як познайомити дитину з коханцем

Як познайомити дитину з коханцем
Фото: dytyna.info

Не варто називати його пестливими словами при дитині

"Мені 28 років, а сину Павлику уже сім, - розказує киянка Олена Околович. – З чоловіком розлучились чотири роки тому. У тому, що шлюб розпався, винні обоє. Я його постійно ревнувала, а він давав приводи для ревнощів. Ще й батьки у наше життя постійно втручалися. Перший рік після розлучення я не хотіла ні з ким знайомитися. Усю себе присвячувала сину. Йому тоді було 3 роки. Але потім подруга познайомила з Андрієм. Зустрічалися півтора роки. Коли ходила на побачення, з малим лишалася няня або мама. Розійшлися, бо він молодший за мене на три роки. Його батьки були проти наших стосунків. З Володьою зустрічаюсь уже півроку. Він хоче познайомитися з моїм сином. Сам має дівчинку від першого шлюбу. А я боюся запрошувати його додому. Переживаю, що Паша до нього звикне, почне називати татом. Я не переживу, якщо і з Вовою ми розстанемося, а Паша до нього звикне, як до друга чи прив'яжеться, як до рідної людини".

Історію Олени вислуховує столичний психолог Валентина Домська.

"Багато самотніх жінок намагаються створити нову сім'ю і влаштувати особисте життя, і частині це дійсно вдається, – каже Валентина Іванівна. – Знайти чоловіка жінці з дитиною важко, але, повірте, цілком реально. Я знаю багато чоловіків, які взяли за дружини жінок з 2-3 дітьми. Все залежить від того, які вимоги ви ставите до партнера і що готові дати йому".

За спостереженням психолога, не всі чоловіки можуть замінити дітям батька.

"Коханця можна і треба знайомити з дитиною, але тут головне знати міру і не переступити межу, - пояснює Домська. - Для початку ваш партнер може стати приятелем вашому сину чи доньці. Сходіть разом на прогулянку, відвідайте цирк або зоопарк. Дитина не повинна бачити у чоловікові конкурента свого тата. Рідного батька синові чи доньці все рівно ніхто не замінить, якщо він регулярно навідується до вас і забирає дитину на вихідні".

Жінці треба зробити усе, щоб дитина не ревнувала маму до її партнера.

"Не називайте партнера ніжними і пестливими іменами у присутності дитини, бо це може викликати ревнощі, - запевняє Валентина Іванівна. – Часто спроби заново влаштувати особисте життя можуть виявитися невдалими і болючими. Такий розрив дійсно може важко перенести дитина, якщо прив'яжеться до друга своєї мами. Але це не означає, що вам потрібно відмовитися від власного щастя і присвячувати себе лише дитині, дому і роботі. Розлучені мами, які зустрічаються з новими чоловіками, набагато спокійніші, щасливіші і більш задоволені життям, ніж незаміжні жінки".

 

Зараз ви читаєте новину «Як познайомити дитину з коханцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі