понеділок, 21 січня 2008 13:57

Станіслав Янченко вирівняв стіни на кухні

37-річний киянин Станіслав Янченко зробив ремонт на кухні у двокімнатній квартирі на Старій Дарниці. Помешкання Янченків на першому поверсі. Торік прорвало каналізацію: у підвалі було повно води і стіни почали сиріти. Стара штукатурка в деяких місцях осипалася, з"явилися тріщини.

— Мій однокласник Валерій працює будівельником, — розповідає Станіслав. — Він порадив висушити стіни. Потім зняти шар штукатурки, який осипається, поґрунтувати та поштукатурити заново.

Янченко приніс на кухню масляний обігрівач та й на дворі було тепло — за півдня стіни висохли. Шар старої штукатурки зняв щіткою з металевими зубцями.

У будівельному гіпермаркеті "Епіцентр" на Позняках 25-кілограмовий мішок вітчизняної штукатурки "Полімін ШВ-1" коштує 26 грн. Суміші "Церезіт", "КНАУФ", "Стабілл" — майже удвічі дорожчі.

— Якщо стіни нерівні, мають глибокі тріщини, то краще використовувати суміш на мінеральній основі, — говорить продавець "Епіцентру" Володимир Степаненко, 24 роки. — Вона довговічніша, ніж штукатурка на основі гіпсу.

Для відновлення стіни найкраще купувати сухі суміші "Церезіт СТ 29" фірми "Хенкель" або "Ротбанд" від "КНАУФ", радить Степаненко. Коштують вони дорожче, але зроблені якісніше: краще захищають від вологи, що важливо для кухні. І триматимуться вони добре. Шар "Церезіту" наносять товщиною до 20 мм, а "Ротбанду" — до 10 мм. Ґрунтовки різних виробників мало відрізняються за якістю.

Штукатурка боїться протягів

— Якщо ґрунтувати в один шар, розчин можна не розводити з водою, щоб речовина була концентрована.

На вихідних Янченко поґрунтував стіни, а по обіді почав штукатурити. Ґрунтовка добре просочилася в стіну та підсохла за 4 год.

Штукатурку чоловік розвів водою в маленькому пластиковому відрі. Розчину робив не багато, щоб не засихав. На 2 кг штукатурки брав 0,5 л води. Суміш розмішав дрилем із насадкою — міксером. Наносив широким шпателем із нержавійки. На кухню розміром 8 кв. м пішло два мішки штукатурки.

Стіни Станіслав пофарбував. Ще вологу штукатурку затер теркою з поролоновим низом, як у губок для миття посуду. Тоді фарба добре наноситиметься й не лущитиметься. Штукатурка боїться протягів і прямого сонячного проміння. Тому вікна та двері мають бути зачиненими.

— Наступного дня подивився, — стіни рівнесенькі, — каже Станіслав. — Штукатурка заповнила всі тріщини, навіть не видно, де вони були.


Скільки коштує вирівнююча штукатурка


 Назва
Товщина шару, мм  Витрати, кг/кв. м  Фасування, кг  Ціна, грн
Мережа
 Полімін ШЦ-2  20  1,5  25  26,4  Епіцентр
 Церезіт СТ 29  20  1,8  25  44,3  Епіцентр
 Стабілл PW-01  10  1,3  25  46  Епіцентр
 КНАУФ  Ротбанд  10  1  30  46,8  Олді

Зараз ви читаєте новину «Станіслав Янченко вирівняв стіни на кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі