понеділок, 24 грудня 2012 05:00

Силіконові квіти стоять 10 років

У торговельному центрі "Піраміда", біля метро Позняки в Києві, продають штучні квіти із силікону і шовку.

У бутику — вази з орхідеями, півоніями, гладіолусами, трояндами, ліліями та маками. Жінка, яка проходить повз вітрину, тягнеться понюхати хризантему. Продавщиця Галина висмикує червоний тюльпан.

— Дивіться, як відтворена структура. Якщо продавати цей тюльпан у сезон, ніхто й не скаже, що несправжній. Клієнтка розказувала, що всюди в домі поставила наші квіти. Ніхто й не запідозрив, що вони штучні. Капає трохи ароматичної олії, щоб пахли. Моїй знайомій подарували силіконові троянди. Вона такі хотіла. Загорнули в целофан, як живі квіти. Принесла додому і каже мамі: "Постав у вазу, а води можеш не лить. Це такий сорт, що без води стоїть". Мамі не спиться. Що то за квіти такі? Дочка мусила розказати, що вони силіконові.

Квіти миють у воді. Фарба не змивається, не вигорає на сонці. Можуть простояти 10 років. Квітка із шовку коштує в бутику 40 грн. Силіконова, виготовлена в Китаї — 60, польська — 90 грн.

— На шовкових зблизька видно, що з тканини. А силіконові — їх роблять руками — один в один повторюють будову, колір. У дорогих пелюстки передають навіть прозорість.

Зараз ви читаєте новину «Силіконові квіти стоять 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі