пʼятниця, 27 листопада 2015 05:00

Регульовані підлоги ставлять на болти

— Регульована підлога у десять разів швидше і втричі дешевше, ніж заливна, — ділиться своїми підрахунками 36-річний львів'янин Микола Ямковий. У квартирі замінив стару дерев'яну підлогу. Використав технологію, в основі якої пластикові стійки з різьбою.

Для регульованої підлоги не по­­­­т­­ріб­но вирівнювати основу. Можна згладити перепад від 3 до 20 см. ­Покриття ідеально рівне за рахунок регулювання рівня на стійках.

— Хлопці приїхали й за кілька годин викинули старі дош­ки й балки, — розповідає Микола Ямковий. — Задюбелили болти в перекриття і понакручували на них ­шайби. Зверху наділи балки з отворами на такій само відстані, як і болти. Потім рівнем перевірили нахили. Де було косо — підкручували.

Каркас зробили з дерев'яних балок — лаг або фанерних плит.

— У них свердлять дірки через кожні 40 сантиметрів, — пояснює будівельник 49-річний Олександр Косенко з Києва. — Між рядами відстань приблизно така сама. Якщо чистове покриття буде з дощок — на десять сантиметрів більше, під керамічну плитку чи лінолеум — менше. Для плит зі сторонами по півтора метра роблять дев'ять отворів під болти-стійки. По три з кожної сторони і один — в центрі. Зручніше працювати з лагами. Між ними можна ходити і за потреби міняти висоту кожної стійки. Готова підлога має пустоту всередині, зручно прокладати чи ремонтувати комунікації.

Коли конструкція підлоги відрегульована, залишки болтів відрізують болгаркою. Стелять теплоізоляцію й монтують другий шар із фанери або дощок. Вартість "квадрата" такої підлоги — від 400 грн.

Зараз ви читаєте новину «Регульовані підлоги ставлять на болти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі