середа, 08 листопада 2006 14:36

Машинка для стрижки окупиться за півроку

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Восьмирічного онука Богдана киянин Анатолій Мордвінов підстригає сам
Восьмирічного онука Богдана киянин Анатолій Мордвінов підстригає сам

Стрижка в київських перукарнях коштує щонайменше 15 грн. Люди з невеликими статками знайшли альтернативу професійним цирульникам — побутові машинки для підстригання.

55-річному київському пенсіонерові Анатолію Мордвінову машинку "Сатурн" п"ять років тому на ювілей подарувала донька Ірина. Тоді прилад коштував десь 50 грн.

— До цього щомісяця витрачав 10 гривень на зачіску, — розповідає чоловік. Тепер довелося б платити вдвічі більше. Тож тример (так називають перукарські машинки продавці. — "ГПУ") окупився менш ніж за півроку.

Удома пана Анатолія зазвичай стриже донька. А восьмирічного онука Богдана він підстригає сам. Спершу хлопець боявся машинки, а тепер вдоволений, що дідусь може його підстригти не гірше, ніж у перукарні.

— Звичайно, модельної зачіски в домашніх умовах не зробиш, — іронізує Анатолій Петрович. — Але з двома насадками можна регулювати довжину волосся. А без насадки — підправити зачіску на скронях і зробити окантовку на потилиці.

Ножі в "Сатурна" не заточуються самі, але міняти їх чоловікові досі не доводилося. Останнім часом пан Анатолій помітив, що його машинка почала вискубувати волосся. У крамниці ножів до неї не продають. Кажуть, що заміною займаються в сервісному центрі.

Уже не стриже рівно й вискубує волосся

Чоловік подзвонив у кілька столичних ремонтних майстерень, які займаються маркою "Сатурн". Ножів до його машинки ніде не було. До тримерів інших фірм ножі коштують близько 50 грн. Анатолій вирішив пошукати у крамницях нову машинку.

— Краще одразу купувати прилад, ножі якого заточуються самі, — радить продавець-консультант магазину "Фокстрот" на Подолі Леся Близнюк, 23 роки. — Раніше такі робив лише "Філіпс". Недавно з"явилися і в компанії "Ровента".

У крамницях ще продають машинки зі змінними насадками, як у Анатолія Мордвінова. Але більшість фірм тепер роблять тримери зі стаціонарною. Вона встановлена прямо на приладі й дозволяє обрати до шести варіантів довжини зачіски — від 6 до 21 мм. Деякі моделі "Філіпс" залишають довжину волосся аж 40 мм. Гребінці приладів зроблені так, що під час підстригання вдається повторювати контури голови.

Тример виробники часто продають із таким набором: перукарський гребінець, ножиці і ємність із маслом для змащення деталей. Разом з інструкцією кладуть книжечку із варіантами зачісок, які можна зробити тримером.

Такі машинки і стрижуть, і рівняють зачіски на скронях та потилиці. А деякі, наприклад, "Філіпс QC 3040" має спеціальні насадки для підстригання брів, волосся у вухах і носі, а також рівняння вусів та бороди. У мережі "Фокстрот" її можна купити за 250 грн. За словами продавця, ця модель — найпопулярніша. Хоча працює тільки від акумулятора і заряду вистачає на 35–50 хв.

Заряджати акумуляторні батареї тримера складніше, ніж мобільний телефон. Наприклад, компанія "Філіпс" не радить підзаряджати прилад між сеансами підстригання, а чекати, коли його акумулятори майже повністю розрядяться. Також двічі на рік радять повністю розряджати тример.

— Ножі побутових машинок виготовлені із спеціальної нержавіючої сталі, — каже продавець-консультант крамниці "МегаМакс" на проспекті Возз"єднання Анастасія Дяченко, 21 рік. — Вони кілька років залишаються гострими. Хоча все ж краще купувати тример із ножами, які заточуються самі.

Анатолій Мордвінов отримав пенсію — 401 гривню — і купив недорогий "Філіпс QC 5002" за 90 грн. Машинка працює тільки від мережі, але має вісім режимів довжини. З огляду на вартість стрижки в перукарні, машинка окупиться за півроку.


Скільки коштує машинка для підстригання


 Назва моделі  Кількість режимів  Довжина зачіски, мм  Тип живлення  Гарантія, років  Ціна, грн Мережа 
 "Філіпс QC 5002"  8  3–21  мережа  2  90  "Фокстрот"
 "Ровента ТN-1010"  5  3–18  акумулятор  1  112,48  "МегаМакс"
 "Вітек VT-1363"  4  4–40  акумулятор  1  119  "Фокстрот"
 "Панасонік ER131"  4  3–12  акумулятор  1  187,43  "МегаМакс"
 "Філіпс QC 3040"  8  3–25  акумулятор  2  249  "Фокстрот"
 "Браун НС20"  8  4–25  акумулятор/мережа  2  269  "Фокстрот"
 "Панасонік ER149"  6  3–18  акумулятор/мережа  1  279  "МегаМакс"


Зараз ви читаєте новину «Машинка для стрижки окупиться за півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі