понеділок, 25 травня 2015 07:25

Лапшорізкою роблять три види макаронів

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.agmashop.ru
  ­Вироби з лапшорізки готують ­одразу. Поки закипить вода, можна замісити тісто і зробити мака­рони
­Вироби з лапшорізки готують ­одразу. Поки закипить вода, можна замісити тісто і зробити мака­рони

— Моя 4-річна донька найбільше на кухні любить допомагати робити лапшу, — каже киянка Людмила Хмельницька, 28 років.

— Продаю кухонну техніку й багато випробовую вдома. Лапшорізка — та річ, яку захотілося залишити собі. На два валики з нержавійки кладу шматок тіста, збоку кручу ручку й виходить тоненько розкачаний листок. Іде легше, ніж м'ясорубка. З нього можна різати й ліпити вареники чи пельмені. Якщо накласти насадку з ножами, то тісто зразу ріжеться на лапшу різної ширини. В мене для трьох видів: фетучині, тальоліні, лазанья.

Щоб тісто добре проходило через пристрій, має бути туго замішане.

— Рідке залипає, — продовжує господиня. — Треба підібрати пропор­ції борошна й води, що найкраще перероблятимуться. Написані в інструкції мені не підійшли, додаю трохи більше яєць. Макарони варю зразу після виготовлення. Запасів не роблю і не сушу.

Найпростіші лапшорізки коштують від 250 гривень. Є моделі, які мають додаткові ручні фігурні валики для нарізання листків тіста й насадки для виготовлення равіолі. Такі по 1000–1200.

Зараз ви читаєте новину «Лапшорізкою роблять три види макаронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі