четвер, 07 липня 2011 07:00

Безкаркасні крісла годяться лише для відпочинку

Автор: фото: Тарас Подолян
  Продавець столичного магазину ”М’які сідла” Ірина Сазонова (праворуч) показує каталог безкаркасних меблів киянці Вікторії Віннік.  Вона сидить на плюмбі з полістерольних гранул, за 1360 тисяч гривень
Продавець столичного магазину ”М’які сідла” Ірина Сазонова (праворуч) показує каталог безкаркасних меблів киянці Вікторії Віннік. Вона сидить на плюмбі з полістерольних гранул, за 1360 тисяч гривень

Киянка Вікторія Віннік, 25 років, вибирає у столичних магазинах безкаркасне м'яке крісло. Його ще називають бін бегом — круглою подушкою.

— Подружка купила крісло-грушу торік. Поставила його в спальню. Бере його на пікнік. Воно ж, як подушка, зручне, можна запхати в багажник. Я вперше побачила бін бег на відпочинку в Туреччині 2009 року. Крісла стояли в набережних кафе, — каже Вікторія.

Ірина Сазонова, 24 роки, продавець безкаркасних меблів радить купувати крісло-грушу з чохлом із плащівки. Тканина не пропускає вологи, не марка. Коштує крісло 700 грн.

— Бін бег добре розслабляє м'язи та хребет, приймає форму тіла. Але за комп'ютером на ньому довго не посидиш — викривлюється спина. Безкаркасні меблі призначені лише для відпочинку. В Україні їх продаю менше як два роки, — розповідає Ірина. — Крісла легкі, ними діти часто граються, як іграшками. Тягають по квартирі, стрибають по них. Якщо стрибнути дуже сильно, крісло може тріснути. Ми даємо річну гарантію на шви.

Безкаркасні меблі наповнюють полістерольними гранулами, з яких роблять   пінопласт, або синтепухом. Його щільніше набивають, щоб крісло набуло потрібної форми. Тому меблі із синтепухом важчі.

— Після того, як ви встанете з полістерольного бін бегу в формі м'яча, він залишить форму крісла. Синтепух виправиться, знову стане м'ячем.

Два місяці тому в продажу з'явилися бін беги у вигляді подушки завдовжки 120 см. Вони називаються плюмбами.

— Якщо на плюмб лягти вздовж, буде як матрац. Вмоститись на ребро — як диван. Можна ще поставити вертикально й сісти посередині, тоді вийде крісло. Плюмб не шиють із меблевої тканини, бо вона дуже груба. Зараз розробляємо безкаркасне крісло з м'якими бильцями.

Безкаркасні крісла замовляють здебільшого у квартири, оформлені в модерновому стилі. Шкіряні бін беги беруть у помешкання з класичним інтер'єром. З яскравою оббивкою — у дитячу кімнату.

— Недавно одна фірма для арт-заходу замовила дизайнерське крісло, з якого  звисали б багато жіночі груди. Просили, щоб груди нагадували справжні. Ми відмовилися, бо виготовити таке нереально. Найоригінальніший плюмб у вигляді мотоцикла виготовляли для байкера на день народження. Його замовили друзі мотоцикліста. Це був найбільший наш виріб, мав 2 метри 20 сантиметрів.

Крісла-груші для дітей коштують від 500 грн. Для дорослих — від 700 до 5 тис. грн. Їх треба пилосити, як килими. Чохли — прати. Після року використання в крісло слід досипати полістерольні гранули. Півметровий мішок таких коштує 110 грн.

Зараз ви читаєте новину «Безкаркасні крісла годяться лише для відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі