вівторок, 02 листопада 2010 18:35
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Солодка морква

 

Бабця Марина любить кіно про Кармеліту й наперед знає, чим закінчиться історія Маргоші з однойменного серіалу. У її житті таке вже було. Вона працює консьєржкою у 16-поверхівці.

— Я обична вахтьорша: дивлюся серіали. Телевізор кольоровий, а гривні платят.

Молодша донька відмовляла від роботи — у мами хворі ноги. Але бабця Марина відмахується — вона ж більше сидить, аніж ходить. Онука збирає на квартиру, треба гроші.

Старша донька п'ять років як в Італії. Доглядає стару пані в Неаполі. У тієї така ж хвороба ніг, як у бабці Марини. Про перебіг чужої хвороби телефоном консультується з матір'ю.

— Там в Італії бабушка, старша за мене на 10 год, їй помощ нужніша, — переконує випадкових співрозмовників. — Я протів неї молодуха. До ліфта й назад із моїми болячками крос пробіжу.

До ліфта бігає майже щодня — підлітки часто паскудять. Мешканцям смердить.

— Ну шо за народ? — кричить у шахту ліфта бабця Марина з відром і ганчіркою наперевіс. — Як ще раз насците чи вклеїте жувачку — ноги повідриваю к чортовой матєрі! І скажу, шо такий родився.

Найбільше вона любить цитрусові. На тарілці з написом "Общепит" у каптьорці зранку лежить цілий апельсин. Зрізає з нього шкірку, увечері доїдає останню скибку. Шкірку кришить у чай. Цілий день пахне апельсинами.

— Почом той грепрут? — крутить у руках пластикову сітку в супермаркеті за рогом. Шкрябає плід нігтем і нюхає. — Може, то з Італії, де моя дочка?

Знаходить у сумці окуляри, дочитується ціни — 40 гривень за кілограм. Поряд єгипетські апельсини — по 32 гривні. Ще тиждень тому коштували 25.

— Іт-т-тіть! — вигукує бабця Марина. Кладе до візка пластикову сітку. З морквою. Молоденькій касирці підморгує: — Морква полєзніша і солодша.

Зараз ви читаєте новину «Солодка морква». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі