четвер, 26 серпня 2010 18:36

Живе пиво зберігається місяць

Із липня у продаж надійшло нове пиво від Львівської пивоварні — "Львівське живе". Його розливають лише у півлітрові скляні пляшки. Коштує 4,6 грн. 

— Живе пиво — непастеризоване. У ньому збережені корисні живі клітини дріжджів. Передусім це вітамін В, — каже Юрій Роговий, 32 роки, технічний директор "Карлсберґ ґруп". — Без пастеризації пиво може зберігатися лише місяць. Пастеризоване — півроку.

Для варіння "Живого" пивоварня закупила німецький надтонкий фільтр у 0,6 мікрон. Технологи розробляли сорт протягом 10 місяців — визначали термін зберігання, підбирали смак.

— Пиво псується від температури вище 20 градусів, тому його слід правильно зберігати. Не можна також класти в морозильну камеру. Не бажано збовтувати — утвориться осад.

"Живе" пиво темніше за "Львівське", має насичений аромат і не гірчить.

Зараз ви читаєте новину «Живе пиво зберігається місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі