четвер, 12 серпня 2010 19:27

Замість вершків у морозиво краще додавати сир

30-річна Юлія Давидович із російського міста Санкт-Петербург багато років поспіль збирає та придумує різні рецепти. Улітку мало не щодня готує фруктові десерти, випікає легкі тістечка, робить морозиво. Називає себе "сладкоежкой", яка не шкодить своїй фігурі.
— Більшість моїх страв дієтичні. Я дотримуюся здорового способу життя, хоча інколи дозволяю собі з"їсти щось особливе. Наприклад, кавове морозиво, приготовлене вдома. Аби його зробити, потрібно зовсім мало часу і трохи терпіння. Юлія поділилася рецептами морозива, які вона готує вдома.

Кавово-бананове морозиво
1 банан,
150 г йогурту,
1 чайна ложка какао,
чверть чайної ложки розчинної кави, цукор за смаком, кілька ягід смородини або порічок.

Порізаний банан розім"яти в пюре, додати какао, каву, йогурт. Усе ретельно вимішати. Вилити масу у форму, додати ягоди чи почищені сливи. Ще раз вимішати, покласти в морозилку на кілька годин. Перед тим як подавати до столу, морозиво слід потримати в холодильнику, доки трохи розмерзнеться.
— Вийде ніжне морозиво з кавовим присмаком і приємною кислинкою від порічок, які тріскають у роті, — каже Юлія.

Мангове
0,5 великого манго,
75 г меду,
300 г кефіру,
лимонний сік.

Блендером змішати манго, мед і кефір до однорідної маси. Викласти у форму і поставити в морозилку. Щогодини перемішувати, аби не утворився лід. Через 4–6 год. морозиво готове.

Персикове
200 г домашнього сиру,
150 г фруктового йогурту,
2 великі соковиті персики,
1 столова ложка крему для збивання, найкраще підійде "Доктор Откер".

Сир і йогурт збити міксером. Змішати з порізаними на шматки персиками, додати трохи крему і ретельно збити. На 5 год. поставити в морозилку, збивати щогодини.
— Із порошку "Доктор Откер" я роблю ще крем для тортів. Він смачний і повітряний. Я не прихильник всяких порошків, але столова ложка, зрідка, не зашкодить. А домашній сир і йогурт кращі за вершки. Вони не такі жирні й корисніші для здоров"я.

Сирне морозиво
200 г м"якого домашнього сиру,
150 г йогурту без наповнювачів,
1 банан,
1 столова ложка сухого молока,
ванілін на кінчику ножа,
цукор за смаком.

Сир змішати з йогуртом, збити міксером. Додати банан, розтертий виделкою, сухе молоко, ванілін. Збити все міксером, поставити в морозилку. Щогодини морозиво потрібно збивати, доки не утвориться однорідна застигла маса. Готовий десерт прикрасити ягодами або ягідним сиропом. Для нього ягоди розтирають із цукром і чекають, доки він розчиниться.

Шоколадно-кавове
200 г темного шоколаду,
4 столові ложки рідких вершків жирністю 10%,
3 яєчні жовтки,
1 столова ложка подрібнених горіхів,
еспресо чи розчинна кава.

На півгодини поставити форму в холодильник. Шоколад натерти на тертці. Нагріти вершки до кипіння і вилити в склянку приготованої кави кімнатної температури. Додати поступово жовтки, кожен добре вимішуючи. Потім досипати горіхи, все вимішати і охолодити. Протягом 5 хв. суміш слід збити міксером. Додати шоколад, перемішати і поставити в морозилку на 2–3 год. Готове морозиво злегка посипати тертим шоколадом.
Зараз ви читаєте новину «Замість вершків у морозиво краще додавати сир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі