понеділок, 15 жовтня 2018 00:56

Закарпатську торгоню натирають на тертці

Автор: www.food-hunter.ru
  Торгоня — страва із тіста. Смакує з м’ясом. На Закарпатті її подають до гуляшу
Торгоня — страва із тіста. Смакує з м’ясом. На Закарпатті її подають до гуляшу

— На Закарпатті люблять паприку, — розповідає 28-річний Олег Сисков, шеф-кухар столичного ресторану закарпатської кухні "Кіфлик". — Її додають до багатьох страв, зокрема і в домашню пасту — торгоню.

На дві порції бере 200 г борошна та два яйця. У глибокій посудині добре вимішує, додає дрібку солі і столову ложку паприки. Приправа надасть тістові червонуватого кольору.

— Замішую руками, доки не стане тугим. Далі ставлю в морозильну камеру, щоб затверділо. Залишаю на 20 хвилин. На деко підсипаю трохи борошна. Натираю тісто на грубій тертці.

Виходять дрібні, різні за величиною ледь закручені шматочки.

— Щоб вони не злипалися, стежте, аби не лягали один на одного.

У розігріту духовку ставить деко з пастою і підсушує її протягом 5–10 хв. до світло-жовтого кольору. Перемішувати не треба, лише стежити, аби не підгоріла.

На розігріту сковороду наливає 1,5 ст. л. олії.

— Обсмажую торгоню на помірному вогні. Чекаю, доки підрум'яниться. Якщо паста не достатньо підсмажена, то розвариться на кашу, і її доведеться викинути. Коли трохи підсохне, доливаю у сковороду 4 столові ложки домашнього бульйону. Заливати як класичні макарони не треба. Як рідина трохи випарується, знову додаю кілька ложок бульйону і доводжу до готовності. Солю і перчу.

Страву готує менше 10 хв.

— Паста має червоний колір. М'яка і розсипчаста торгоня смакує з м'ясом. На Закарпатті її подають до гуляшу. У нашому ресторані торгоню замовляють із курячими бедрами, обсмаженими в маковому клярі, — каже Олег Сисков.

Зараз ви читаєте новину «Закарпатську торгоню натирають на тертці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі