Столичний бармен 28-річний Максим Кириченко готує коктейль "Лонґ айленд айс ті".
— Почав робити цей коктейль, як тільки прийшов на роботу в бар три роки тому. Напій популярний серед відвідувачів. Його рецепт вигадали в Америці під час сухого закону. "Лонґ айленд" пили із чайних чашок, щоб обдурити поліцію. Тоді й виникла назва "Айс ті". Перекладається з англійської як крижаний чай. Спочатку коктейль був просто сумішшю горілки та кока-коли, згодом почали експериментувати з інгредієнтами. Сучасний "Лонґ айленд" має щонайменше п'ять інгредієнтів.
Для коктейлю Максим бере по 20 г горілки, джину, рому та цитрусового лікеру. Також готує по дві столові ложки лимонного соку та цукрового сиропу. Відміряє 150 г кока-коли.
— Спочатку заповнюю склянку льодом на три чверті. Потім вливаю у стакан різні види алкоголю. Додаю лимонний сік і сироп, змішую все ложкою. Прикрашаю склянку скибкою лимона. Кока-кола в "Лонґ айленд" завжди додається в останню чергу, щоб надати коктейлю кольору чаю.
Коментарі