вівторок, 05 лютого 2013 00:00

У тісто додають моркву

Кухар із Черкас Андрій Крижанівський, 41 рік, готує дієтичний торт "Морквяний". Він менш калорійний, ніж традиційні пісочні чи бісквітні.

— Цей рецепт пішов від морквяної запіканки, яку готували із моркви, манки та сиру. Морква підходить для десертів і випічки, бо має солодкуватий смак і гарний колір. Містить бета-каротин, що сприяє кращому засвоєнню жирів. Для торту потрібно 200 грамів масла або маргарину, 250 — цукру, три яйця, 450 грамів натертої моркви, 400 — борошна, одна чайна ложка розпушувача. Розтираю маргарин із цукром, додаю яйця і збиваю. Потім — терту моркву, борошно та розпушувач. Випікаю два круглі коржі, — розповідає. На місцевому телебаченні він веде програму "Кулінарія від Андрія".

Для крему бере 500 г домашнього знежиреного сиру, по півсклянки цукру і молока, 20 г желатину.

— Желатин замочую в молоці. Сир протираю через сито. Додаю цукор, за бажанням родзинки. Розтоплюю желатин, додаю в сиркову масу.

Торт ставить у холодильник на 30-40 хв. Прикрашає ківі, апельсинами, грушами.

Зараз ви читаєте новину «У тісто додають моркву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі