понеділок, 21 травня 2018 05:35

У медовуху кидають шишки хмелю

— Не граюся з ­приготуванням вина чи лікеру. ­Роблю медовуху з хмелем, іде за милу душу, — хвалиться Інга ­Михайлець, 48 років, із міста Володимир-Волинський Волинської області. — Напій виходить ароматним. На смак такий, що важко з чимось порівняти. І міцний, і разом солодкий на губах.

Кип'ятить 3 л води, додає 500 г меду. Перемішує і знімає піну. Коли вона перестане виділятися, вкидає 3 ст. л. шишок хмелю. Знімає з вогню, накриває кришкою, щоб рідина настоялася та охолонула до 40 градусів.

У півсклянки води розводить 1 ст. л. цукру й 1,5 ч. л. сухих дріжджів. Дає спінитися, наливає в охолоджену медову суміш. Ставить бродити в теплому місці на п'ять днів. Виймає хміль, напій фільтрує і розливає в пляшки. У них медовуху настоює ще три-чотири дні. Після того подає на стіл.

Зараз ви читаєте новину «У медовуху кидають шишки хмелю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі