— Мінестроне — італійський суп. Строгого рецепту не має — в хід іде те, що є в холодильнику. Головне, щоб включав у себе овочі й бобові, — каже 29-річна Оксана Панченко з Києва.
Для приготування мінестроне використовує 1,5 літра бульйону, 200 грамів копченої свинячої вирізки, 2 кабачки, 150 грамів квасолі, 1 стеблину цибулі-порею, по 400 грамів цвітної капусти й печериць, 3 помідори, 1 корінь селери, 1 цибулину, 1 морквину, 200 грамів свіжого або мороженого зеленого горошку.
— Також беру три зубчики часнику, жменю макаронів, 50 грамів пармезану, 60 мілілітрів оливкової олії, півпучка петрушки, по половині чайної ложки меленого мускатного горіха, духмяного горошку й сушеного базиліку, лавровий лист, сіль і перець за смаком.
Попередньо замочену на ніч квасолю закидає в бульйон і проварює до напівготовності. Печериці чистить, перерізує на 4 частини й злегка обсмажує на олії. Ріже крупними кубиками кабачок. Подрібнює соломкою вирізку. Цвітну капусту ділить на суцвіття. Ріже кільцями білу частину цибулі-порею.
— Обдаю помідори кип'ятком, знімаю з них шкірку й теж ріжу на кубики. Так само дрібню попередньо очищені моркву, селеру й цибулю. Обсмажую їх на оливковій олії. Вкидаю до них вирізку й розчавлений часник. Трохи припускаю. Додаю порізану цибулю-порей і третину склянки бульйону.
Зменшує вогонь і тушкує протягом 10 хвилин. Туди ж додає помідори й горошок. Солить та вкидає приправи. Лишає тушкуватися ще на 5 хвилин. Засипає все в каструлю з бульйоном і квасолею. Додає кабачки, цвітну капусту й печериці. Доводить до кипіння й проварює протягом 20–25 хвилин.
— Вкидаю туди макарони. Проварюю ще 10 хвилин. За півхвилини до того, як вимкнути, додаю подрібнену петрушку. На цьому — мінестроне готовий. У мене виходить густеньким. Якщо хто любить рідкий, можна додати більше бульйону.
Коментарі