понеділок, 20 листопада 2017 00:31

В імбирну настоянку кидають лимонну цедру

— У холодну пору моя улюблена настоянка — імбирна. Вона і бадьорить, й імунітет зміцнює, — каже киянка Марина Бронюк, 39 років. — Маю швидкий рецепт, напій можна куштувати того ж дня.

Миє один лимон в гарячій воді, дрібною терткою знімає жовту частину цедри. Чистить і тре 20 г свіжого кореня імбиру. Його та лимонну цедру засипає в 2-літрову банку. Кидає дрібку солі, перемішує.

— Сіль у напої обов'язкова. Вона там мало відчувається, але підсилює смак решти продуктів.

З половинки лимона вичавлює сік. Додає в банку, ще раз перемішує. Наливає півлітра горілки і 1 ст. л рідкого меду. Закриває кришкою, кілька разів струшує, настоює годину. Фільтрує напій через три-чотири шари марлі й добре відтискає м'якоть.

— Можна пити одразу. Якщо настоювати тиждень, буде смачніше. Потім настоянку проціджують і ставлять у темне місце на місяць.

Зараз ви читаєте новину «В імбирну настоянку кидають лимонну цедру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі