понеділок, 17 жовтня 2016 05:50

У морс із обліпихи додають коньяк, імбир і м'яту

— Коли готую, люблю змішувати корисні вітамінні компоненти. Морс із ягід обліпихи — улюблений напій. А як додати горілки чи коньяку, буде ще й зігріваючий, — каже 58-річна Марія Івченко з Полтавщини.

Бере 1кг ягід обліпихи, розчавлює дерев'яною ложкою в емальованій каструлі. Віджимає крізь марлю. Виходить 600 г — це три склянки соку. Додає по склянці відвару м'яти, 0,5 ч. л. сушеного імбиру, 50 г меду замість цукру.

— Випиваю склянку щодня. Через три дні готую свіжий. Взимку такий вітамінний напій допомагає не хворіти на застуду. Це — безалкогольний. Для алкогольного додаю ще півсклянки коньяку. За великих морозів зігріваюся таким після роботи, бо працюю на базарі продавцем.

Зараз ви читаєте новину «У морс із обліпихи додають коньяк, імбир і м'яту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі