— Солодких напоїв не люблю, але медовуху п'ю із задоволенням. Вона хмелить поступово, — каже черкащанка Наталія Кравчук, 45 років.
Кип'ятить 2 л води й охолоджує до 40°C. Виливає в 3-літрову банку й додає 300 г меду та 5 г сухих дріжджів. Закриває капроновою кришкою та робить невеликий отвір. Туди вставляє трубку, що не має торкатися дна. Другий кінець опускає в банку з водою.
— Трубочка має втопитися там, щоб із напою виходило повітря, а назад не поверталося.
Проріз у кришці заліплює пластиліном і ставить медовуху в тепле місце на тиждень. Брага осяде вниз, а зверху буде чиста медовуха. Відкриває банку та зціджує. Додає по 0,5 ч. л. кориці й кардамону. Розмішує та проціджує через марлю. Розливає напій у пляшки. Два тижні щодня відкриває, щоб вийшов газ. Інакше скисне.
— Готову медовуху ставлю в погріб на кілька місяців. Можна пити й одразу, але тоді напій ще не настоїться.
Коментарі