понеділок, 26 лютого 2018 07:06

У медовуху кидають корицю

— Солодких напоїв не люблю, але медовуху п'ю із задоволенням. Вона хмелить поступово, — каже черкащанка Наталія Кравчук, 45 років.

Кип'ятить 2 л води й охолоджує до 40°C. Виливає в 3-літрову банку й додає 300 г меду та 5 г сухих дріжджів. Закриває капроновою кришкою та робить невеликий отвір. Туди вставляє трубку, що не має торкатися дна. Другий кінець опускає в банку з водою.

— Трубочка має втопитися там, щоб із напою виходило повітря, а назад не поверталося.

Проріз у кришці заліплює пластиліном і ставить медовуху в теп­ле місце на тиждень. Брага осяде вниз, а зверху буде чиста медовуха. Відкриває банку та зціджує. Додає по 0,5 ч. л. кориці й кардамону. Розмішує та проціджує через марлю. Розливає напій у пляшки. Два тижні щодня відкриває, щоб вийшов газ. Інакше скисне.

— Готову медовуху ставлю в погріб на кілька місяців. Можна пити й одразу, але тоді напій ще не настоїться.

Зараз ви читаєте новину «У медовуху кидають корицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі