понеділок, 11 грудня 2017 07:35

Гарбузову піцу готують 15 хвилин

Автор: ФОТО: Альона Гудзенко
  Піцу готують із готового листкового тіста. Гарбуз можна використовувати як печений, так і сирий. Страву приправляють травами та посипають сиром
Піцу готують із готового листкового тіста. Гарбуз можна використовувати як печений, так і сирий. Страву приправляють травами та посипають сиром

— Друзі та знайомі часто просять рецепти з гарбуза. Донедавна не любила цей овоч, але вирішила поекспериментувати. Мій рецепт — мікс різних ідей із інтернету, — розповідає 23-річна Альона Гудзенко з міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області.

Для піци бере готове листково-дріжджове тісто, 100 г печеного чи сирого гарбуза, 50 г бекону, 100 г твердого сиру. А також спеції "Прованські трави", дрібку солі та перцю.

— Тісто розкатую та проколюю виделкою, щоб краще пропікалося. Зверху кладу шматочки гарбуза та бекону. Приправляю травами й засипаю тертим сиром. Ставлю в духовку за температури 190 градусів на 10–15 хвилин, — каже Альона. — Піцу подаю на стіл гарячою для чотирьох осіб. Смакує з томатним соком.

Із залишків гарбуза Альона готує крем-суп за власним рецептом. Бере 500 г гарбуза, велику картоплину, 0,3 л овочевого чи курячого бульйону, морквину, 0,2 л вершків 33% жирності, 50 г твердого сиру. Також дев'ять смужок бекону — дві-три на одну порцію. Спеції по дрібці: корицю, мелений імбир, мускатний горіх, чорний перець, сіль, цукор.

— Гарбуз нарізаю кубиками 2 на 2 сантиметри. Запікаю в духовці під фольгою 20 хвилин за температури 180 градусів. Картоплю й моркву варю також 20 хвилин. Всі овочі перемелюю блендером, додаю сюди ж бульйон і спеції. ­Перед тим як їсти, підігріваю. Додаю трохи вершків, тертого сиру і смаженого бекону.

Альона готує крем-суп на дві-три особи. Прикрашає страву сухариками та зеленню. Подає теплим. Бажано їсти одразу, при зберіганні страва втрачає колір і смак.

Зараз ви читаєте новину «Гарбузову піцу готують 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі