— Друзі та знайомі часто просять рецепти з гарбуза. Донедавна не любила цей овоч, але вирішила поекспериментувати. Мій рецепт — мікс різних ідей із інтернету, — розповідає 23-річна Альона Гудзенко з міста Корсунь-Шевченківський Черкаської області.
Для піци бере готове листково-дріжджове тісто, 100 г печеного чи сирого гарбуза, 50 г бекону, 100 г твердого сиру. А також спеції "Прованські трави", дрібку солі та перцю.
— Тісто розкатую та проколюю виделкою, щоб краще пропікалося. Зверху кладу шматочки гарбуза та бекону. Приправляю травами й засипаю тертим сиром. Ставлю в духовку за температури 190 градусів на 10–15 хвилин, — каже Альона. — Піцу подаю на стіл гарячою для чотирьох осіб. Смакує з томатним соком.
Із залишків гарбуза Альона готує крем-суп за власним рецептом. Бере 500 г гарбуза, велику картоплину, 0,3 л овочевого чи курячого бульйону, морквину, 0,2 л вершків 33% жирності, 50 г твердого сиру. Також дев'ять смужок бекону — дві-три на одну порцію. Спеції по дрібці: корицю, мелений імбир, мускатний горіх, чорний перець, сіль, цукор.
— Гарбуз нарізаю кубиками 2 на 2 сантиметри. Запікаю в духовці під фольгою 20 хвилин за температури 180 градусів. Картоплю й моркву варю також 20 хвилин. Всі овочі перемелюю блендером, додаю сюди ж бульйон і спеції. Перед тим як їсти, підігріваю. Додаю трохи вершків, тертого сиру і смаженого бекону.
Альона готує крем-суп на дві-три особи. Прикрашає страву сухариками та зеленню. Подає теплим. Бажано їсти одразу, при зберіганні страва втрачає колір і смак.
Коментарі