понеділок, 25 травня 2020 00:55

Тісто на пиріг замішують на йогурті

Автор: povar.ru
  Начинку для закритого пирога приправляють меленим коріандром, кінзою і базиліком. Випічку подають теплою
Начинку для закритого пирога приправляють меленим коріандром, кінзою і базиліком. Випічку подають теплою

— Люблю пироги з тонкого тіста. Ідеальне виходить на грецькому йогурті, — каже 39-річна Наталія Василенко з Херсона. — Пиріг роблю закритим. Начинку готую з фаршу, рису та грибів. Виходить ароматним, соковитим і ситним.

На тісто збиваю одне яйце. Додаю 200 мілілітрів грецького йогурту, 50 грамів розтопленого масла й по чайній ложці солі та цукру. Пор­ціями всипаю 350 грамів борошна й чайну ложку соди. Замішую тісто. Має не прилипати до рук, але залишатися ніжним, не забитим. Загортаю його в харчову плівку, кладу на пів години в холодильник.

Для начинки подрібнюю цибулину й три-чотири зуб­ці часнику. Злегка під­смажую. Додаю столову ложку томатної пасти, дрібно нарізане стеб­ло селери й дрібку цукру. Солю, перчу. Тушкую протягом 3–4 хвилин.

Додаю у засмажку 400 грамів курячого фаршу й 50 мілілітрів води. Присмачую меленим коріандром, майораном, сушеним кропом, кінзою і базиліком. Можна додати лавровий лист, гранульований часник і мелену паприку. Перемішую й лишаю під кришкою тушкуватися до готовності.

50 грамів відвареного бурого рису, подрібнену зелень і нарізані соломкою 150 грамів печериць вкидаю у готовий фарш.

Тісто ділю на дві частини і тонко розкачую. Один пласт викладаю у форму з бортиками. Розподіляю начинку. Накриваю другою частиною тіста, краї защипую. У центрі пирога роблю невеликий отвір. Змащую жовтком, збитим зі столовою ложкою молока.

Ставлю пиріг на 35–40 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Дістаю, коли утворюється рум'яна скоринка. До столу подаю теплим.

Зараз ви читаєте новину «Тісто на пиріг замішують на йогурті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі