понеділок, 17 жовтня 2016 06:05

Шоколадний торт готують без випікання

— Обожнюю цей рецепт шоко­ладного торта. Бо виходить ­смач­ний, а мороки мало. Не ­потребує замішування тіста, розкачування коржів і випікання їх у духовці, — каже 33-річна Юлія Сененко із села Скородистик Чорнобаївського району на Черкащині.

250 г вершкового масла перетирає зі склянкою цукрової пудри. Бере три яйця. Обережно відділяє білки від жовтків. Додає у суміш по одному три жовтки. Розтоплює плитку шоколаду. Дрібно кришить 0,5 кг печива "Наполеон" або "Марія".

Збризкує все коньяком — приблизно 50 г.

— Єдиний клопіт — все ретельно вимішати й перекласти на блюдо, сформувавши у вигляді круглого торта. Залишаю на ніч у холодильнику. На ранок збиваю білки, що лишилися, із цукровою пудрою, додаю розтопленого шоколаду. І покриваю торт такою глазур'ю. Притрушую тертим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадний торт готують без випікання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі