понеділок, 18 вересня 2017 06:45

Сливи з цукром заливають горілкою

— Сливову наливку навчила робити свекруха. У неї це фірменний напій, — каже киянка 36-річна Христина Кришталь. — Легко п'ється і не швидко п'янить. Якщо треба зробити міцнішу, наливаю більше горілки.

Миє 1 кг слив. Виймає з них кісточки і кладе в банку. Дуже великі розрізає на кілька частин. Заливає 0,5 л горілки, щоб були вкриті рідиною.

— Краще, якщо сливи перестиглі. З таких швидше вийде настоянка.

Закриває, струшує банку і залишає настоюватися місяць у темному прохолодному місці. Потім цідить через марлю, але не віджимає. Сливи засипає 300 г цукру. Залишає ще на тиждень постояти, доки цукор розчиниться. Тоді можна віджати в марлі сливовий сироп і змішати його зі зцідженою горілкою. Перемішує й наливає в пляшку. Ставить на два тижні у погріб.

Зараз ви читаєте новину «Сливи з цукром заливають горілкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі