Сирний рулет із м'ятою — грузинська закуска до червоного вина. Для нього беруть 1 кг м'якого сиру і 100 г м'яти.
— Ставлю на вогонь каструлю з водою, — каже Лалі Кіладзе, власниця грузинського ресторану "Нікала". — Коли закипить, кидаю сир. Через п'ять хвилин він повністю тане. Треба, щоб він тягнувся. Тоді дуже швидко кладемо на дошку і розкачуємо, як тісто, щоб вийшов круг. Перекручену на м'ясорубці м'яту рівномірно розкладаю на сир. Якщо сир зовсім не солоний, солю зелень. Трошки, щіпку. Роблю рулет. А потім ріжу й подаю на стіл. Хто хоче, є закваска — мацоні. Можна вичавити часник. А можна і так їсти.
Найкращий рулет — свіжий. За два дні втрачає смак.
×
Коментарі